Rockbjörnen

Linda Pira kan göra storslam på galan

Av: 

Matias Rankinen

ROCKBJÖRNEN

Har fem nomineringar till Kingsizegalan i kväll

Förra veckan vann Linda Pira en grammis för årets nykomling.

Ikväll kan hon vinna fem priser på Kingsizegalan.

– Det skulle vara sjukt. Sjukt kul, säger Linda Pira.

På Grammisgalan var det kollegan, vännen och mentorn Stor som plockade hem årets hiphop/soul. Men Linda Pira fick gå upp på scenen och hämta en annan grammisstatyett: den för årets nykomling.

– Om jag ska vara ärlig: när jag gick upp var jag så nojig eftersom jag hade så höga klackar på mig. Jag bara: "okej, ramla inte, ramla inte, ramla inte", säger hon.

”En jättestor känsla”

Hon ropade kaxigt namnet på skivbolaget Redline i mikrofonen.

Men sedan tog känslorna över.

När hon tackade sin man och sina barn darrade rösten. I sitt kök i Vällingby berättar hon om känslorna.

– Jag blev jätte-emotional. Det var ju stort att stå där. När man var liten hade den drömmen, med artisteriet och allt. Man tänker att man ska gå på röda mattan, gå på galor. Men där tar det stopp, man har inte tänkt längre än så. Att verkligen gå upp och ta emot ett pris. Det är en jättestor känsla.

I kväll är det dags för Kingsizegalan, som bäst beskrivs som hiphopens egen Grammisgala.

Kan göra storslam

Linda Pira är nominerad i fem kategorier: årets EP, årets video, årets soloartist, årets genombrott och Kingsize Magazines artistpris för särskilda insatser under musikåret 2013. Bara Petter har lika många nomineringar.

Men konkurrensen är hård och hon tävlar mot namn som Timbuktu, Lilla Namo och Abidaz.

Hur firar du om du vinner alla fem kategorier?

– Shit, jag vet inte. Svårt att tänka sig. Det blir väl som Grammis. Man går och firar lite, och sen går man hem och pussar på barnen.

Linda Pira tippar vinnare

... i de kategorier hon själv är nominerad i:

Kingsize Magazines artistpris för särskilda insatser under musikåret 2013

– Alltså Timbuktu, det är ju lite svårt. Han har ju gjort det här året med, ja det står ju här, sin kamp mot rasism … han har ju utmärkt sig väldigt tydligt, det är ju ganska svårt att slå. Jag tror faktiskt personligen att det är Timbuk som tar hem det här priset.

Årets soloartist

– Alla har ju utmärkt sig på sitt sätt. Inklusive jag själv, haha. Nä, men den blir ju också svår, jag tror det har varit svårt för juryn också. Om man kollar på Abidaz och Stor till exempel: Abidaz vann ju P3 Guld och Stor vann ju Grammis. Jag tror det är mellan de två.

Årets genombrott

– På Grammis trodde jag helt allvarligt att Kim Cesarion skulle ta hem den, jag blev jättechockad över att jag vann den. Det kanske blir en sån där grej som det blev på P3 Guld, att Kim tar hem den här och jag tog hem den på Grammis.

Rawda har ju också haft ett jävla år alltså, så man vet ju inte. Hon är ju mycket yngre än mig också så det kanske liksom räknas mer på henne.

Årets EP

– Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inte hört … inte för att jag inte är intresserad, men du vet, man har så jävla lite tid nu. Jag har inte hört någon annan här än Lilla Namos EP. Och den är jävligt grym ... det känns ju som ett motstånd där.

– Det har ju varit ganska mycket snack om Nimos också, jag har hört att den är bra.

Årets video

 – Jag har sett alla de här. Jag tycker personligen faktiskt att Oliver (Oliver Martin, reds. anm.) har gjort den bästa videon. Och det är han som har gjort min video.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen