Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Han sjunger på Aviciis hit – utan kredd

Aloe Blacc chockad: Var en överraskning

Han skrev text och sjöng på Aviciis ”Wake me up”.

Men Aloe Blacc fick inte kredd som gästartist på svenskens monsterhit.

– Det var definitivt en överraskning, säger sångaren som nu fått en egen list­etta.

När Avicii skulle följa upp succén med ”Levels” bjöd han in soulsångaren Aloe Blacc, 35, till studion. Amerikanens text passade perfekt med gitarrkompet och efter ett par timmar var megahiten ”Wake me up” klar.

– Vi spelade in den akustiska demon, bara med gitarr och sång, och några dagar senare blev Avicii klar med sin dance-remix, berättar Blacc för Nöjesbladet i London.

Men när låten släpptes fick Blacc en chock – han var inte skriven som gästartist. Och medan Avicii toppade listor i mer än 30 länder visste få att det egentligen var Blacc som sjöng.

Inga paparazzi

– Jag var inte bitter, men det var definitivt en överraskning. Jag förväntade mig inte detta. Men det är bara att gå vidare. Vad ska man annars göra? Det är bara att skriva en annan hit, säger Blacc.

Blacc, som står skriven som medkompositör, menar att det viktigaste var att hela världen fick höra låten och såg det som ett bevis på att han hade vad som krävdes - även om ingen visste om det.

– Det var fortfarande väldigt kul. Och jag behöver inte oroa mig för paparazzi eller att folk besvärar mig i mataffären.

Toppar Englandslistan

”I need a dollar”-sångaren släppte i veckan albumet ”Lift your spirit”. Där finns den akustiska versionen av ”Wake me up” med.

– Folk kommer att höra mig och förstå att det är jag som sjunger på den låten, säger han.

Där finns även superhiten ”The man” som just nu toppar Englandslistan. I låten samplade han fyra ord från Elton Johns ”Your song” – och skrev in popikonen som medkompositör.

– Han skrev ”you can tell everybody” och jag samplade det. Då får man ge kredd. Men som vi vet är det inte alla som ger kredd, säger Blacc skämtsamt.

Vill bli större än Jackson - på välgörenhet

Michael.
Michael.

Riktigt namn: Egbert Nathaniel Dawkins III.

Artistnamn: Aloe Blacc – för att hans stil är ”smooth som lotion”.

Född: Den 7 januari 1979 i Kalifornien, USA.

Familj: Gift med australiensiska rapparen Maya Jupiter. De fick i september 2013 dottern Mandela.

Karriär: Började som rappare i gruppen Emanon 1995, blev soloartist 2003 och gick senare över till sång och soul.

Hitsinglar: ”I need a dollar” (2010), Aviciis ”Wake me up” (2013) och ”The man” (2013).

Alternativ karriär: Har en examen i lingvistik och kommunikation. Jobbade som konsult på Ernst & Young innan karriären tog fart.

Mål med musiken: Att bli större än Michael Jackson – på att ge till välgörenhet. ”Michael Jackson är den som har gett mest någonsin och om jag ska vara i denna bransch så är det för att slå det”, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN