ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

Ida LaFontaine: ”Allt var på skivbolagets villkor”

Uppdaterad 2016-10-11 | Publicerad 2015-07-21

Uppträder på ”Allsång på Skansen” ikväll

Ida LaFontaine, 18, är nära att få sitt stora genombrott.

Men sitt första skivkontrakt fick sångerskan redan som 14-åring. Då var hon inte redo för pressen som det innebar.

– Allt var på deras villkor, berättar sångerskan.

Redan som tioåring medverkade Ida LaFontaine, 18, på Måns Zelmerlöws ”Hold on”. Nyligen släppte hon sin nya singel ”Shut up and kiss me” och när hon uppträder på ”Allsång på Skansen” ikväll är det en dröm som går i uppfyllelse.

– Det är något jag har drömt om i hela mitt liv. Jag har följt programmet ända sedan Lasse Berghagen var programledare. Jag har knappt förstått att jag ska på stå scen. Är det en scen i Sverige jag vill stå på så är det allsångsscenen. Det är helt galet, säger Ida LaFontaine.

Men förutsättningarna har inte varit de bästa.

– Nej tyvärr mår jag inte så bra. Jag vaknade upp med världens halsont i går och det är ju det som bara inte får hända. Jag drack säkert 50 koppar te och tuggade halstabletter hela dagen, säger hon och fortsätter:

– Det är rätt segt, här har man repat i flera veckor och så kommer det här nu. Jag tror det är för att all stress släpper, då blir man sjuk. Så typiskt.

Fick skivkontrakt som 14-åring

Sedan Ida LaFontaine deltog i ”Lilla Melodifestivalen” 2011 har hon bland annat arbetat med Carola, Danny Saucedo och Robyn.

Sitt första skivkontrakt fick hon redan som 14-åring men det är först det senaste halvåret som det verkligen lyft för sångerskan.

– Jag tror att det började vända för att jag mognade och visste vad jag ville.

Att bli signad som 14-åring är inte det enklaste och efter bara en singel valde Ida LaFontaine att säga upp kontraket.

– Det är inte så enkelt när man är liten. Jag gick ju i plugget fortfarande. Det är väldigt viktigt för mig som artist att veta vad jag vill och vem jag vill vara. Jag ville ta fram det unika i mig och få några år på mig till att dansa, sjunga och utvecklas. Nu känner jag mig väldigt redo.

”Svårt när man är så liten”

Ida LaFontaine berättar att hon kände en stor press från skivbolaget.

– Ja tyvärr var det så. Jag fick inte säga vad jag tyckte utan allt var på deras villkor. Och det är svårt att säga vad man tycker och känner när man är så liten.

Men ikväll är det alltså ”Allsång på Skansen” som gäller. Förutom Ida LaFontaine uppträder även Lasse Stefanz, Kjell Lönnå, Ulrik Munther, Dina Nah och Mikael Wiehe.

– Jag är ganska olik de andra genremässigt men det känns jättebra. Men jag bryr mig inte om vilka de andra artisterna är, det kanske låter lite taskigt men jag är bara så himla glad att äntligen få komma dit.

I höst kommer Ida LaFontaine bland annat att uppträda på Rix FM Festival och medverka i en rad tv-program.

– Jag har hållit på så länge och har alltid hoppats på att det någon gång ska hända något men jag hade aldrig förväntat mig att det skulle hända så mycket på bara några månader. Det är sjukt kul.

ANNONS