Håkan Steen: Det var en riktig soulfest

ROCKBJÖRNEN

Håkan Steen har i kväll sett Bruce Springsteens andra spelning på Telenor Arena i Oslo, sista stoppet innan helgens konserter på Friends Arena i Solna.

Hur var konserten?
– Väldigt bra. Bruce var uppsluppen och spelsugen, liksom hela bandet.

Bättre än första Oslo-konserten i måndags?
– Ja, man kände en annan laddning i luften i kväll. I går var det Europapremiär efter en månads speluppehåll men nu hade bandet rockat igång sig. Biljetterna till den här konserten släpptes först av de två i Oslo, och det märktes att publiken var både hungrigare och mer kunnig i kväll.

Vad var bäst?
– En hel del. Som en mycket dramatisk, soullycklig ”Spirit in the night”, en ”Open all night” med sensationellt partyblås, en mäktig och vacker ”Land of hope an dreams” och, inte minst, en gripande pianoversion av ”The promise”, den vemodiga fortsättningen på ”Thunder road”. Verkligen inte varje gång han spelar den.

Vad var sämst?
– Jag har ju lite svårt för klampa-och-stompa-folkrocken i ”Shackled and drawn” och ”Death to my hometown”. ”Murder incorporated” hade jag klarat mig utan också.

Några överraskningar?
– Någon i publiken önskade ”Saving up”, en raritet som Springsteen skrev till Clarence Clemons första soloalbum. Riktig soulfest, hela publiken sjöng med i en refräng väldigt få hade hört tidigare. Den får han gärna köra repris på i helgen.

Betyget?
– Fyra glada plus.

Nöjesbladet

ARTIKELN HANDLAR OM