Demi Lovato

Demi Lovato svävar mellan mediokert och magiskt

Av: 

Natasha Azarmi

Demi Lovato är full av styrka och attityd.
Demi Lovato är full av styrka och attityd.

ROCKBJÖRNEN

KONSERT Demi Lovato har inget mellanläge. Den amerikanska popstjärnans första Sverigespelning är antingen anonym och medioker eller personlig och magisk.

Betyg: 3 av 5 plus
Demi Lovato
Plats: Annexet, Stockholm. Publik: 3200 (utsålt). Längd: ca 90 minuter. Bäst: ”Warrior” och ”Father”. Sämst: När Demi Lovatos stora röst drunknar i musiken.


Demi Lovato slog igenom som skådespelare på Disney Channel. Tv-kanalen har inte bara producerat otaliga barn- och ungdomsserier genom åren, den har även varit startskottet på en drös musikkarriärer. Miley Cyrus och Selena Gomez är två tydliga exempel.

Med åren har kollegan Demi Lovato bevisat att hon knappast blivit popstjärna av en slump.

Den stora rösten har resulterat i över två miljoner sålda album i hemlandet USA, en juryplats i amerikanska ”The X Factor” och en rad succéartade samarbeten — nu senast med idolen Christina Aguilera.

Lovatos första Sverigespelning är ofta en fullskalig show med klädbyten, dansare och koreografi. Men i kväll är det hitsen som sänker henne. Hon betar av dem en efter en och utan större publikkontakt.

"Cool for the summer" dränker hennes stora sång, "No promises" är ett trassligt playback-nummer och utan Luis Fonsi blir samarbetet "Échame la culpa" både stel och krystad latino.

Men det finns ljusglimtar och i kväll är de magiska. Lovato sätter sig på pianot, med gitarren i knät och kör tre ballader. 25-åringen visar sig vara som bäst i en mindre produktion, när hon släpper in hela Annexet och tillägnar "Cry baby" till alla som fått hjärtat krossat.

För när Demi Lovato slutar vara en vanlig popstjärna blir hon också enastående. Som när hon i "Fall in line" sjunger om flickors rätt till sin kropp. Rösten får mig att tappa andan och de unga tjejerna i publiken att skrika öronbedövande av beundran.

Eller när hon väljer att prata om psykisk ohälsa innan viktiga "Warrior". Hon berättar att hon har bipolär diagnos men att hon ändå lever sitt bästa liv. "Det kan ni också göra", säger hon till publikens jubel. De sjunger med henne i en vacker allsång.

Och hon berättar om pappan som mådde psykiskt dåligt innan han dog, och om sorgen över att hon inte hjälpte honom i tid. I kväll vill hon hedra hans minne: "Father, I'm gonna say thank you/Even if I'm still hurt".

Demi Lovato har en av musikbranschens starkaste röster. Och när hon väljer att inte vara popstjärna blir den också livsviktig.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Rockbjörnen
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Demi Lovato

Musikrecensioner

Musik

Luis Fonsi

Christina Aguilera

Miley Cyrus

Selena Gomez