Efter bråket – sparkad medlem återvänder till Nya Vikingarna

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
"Nya Vikingarna" under en presentation i september i fjol. Från vänster Jörgen Arnemar, fd manager, Erik Lihm, Stefan Borsch och Christer Sjögren (bägge tidigare sångare i Vikingarna), Kenneth Wahlberg (nu sjukskriven) samt Peo Thyrén (då ny manager, men som redan hoppat av).
ROCKBJÖRNEN

Det stormar kring dansbandet Nya Vikingarna.

Ex-medlemmen Chris Andersen fick sparken tidigare i år – men är nu tillbaka efter att sångaren Kenneth Wahlberg sjukskrivit sig på obestämd framtid, skriver Expressen.

– Jag har inget otalt med någon annan i bandet, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen, till tidningen.

Dansbandet Nya Vikingarna lanserades under hösten 2016.

Men sedan dess har bandet haft en stormig period. I maj sparkades gitarristen Chris Andersen efter meningsskiljaktigheter med sångaren Kenneth Wahlberg, något som Ystads Allehanda var först med att rapportera.

Och i samma veva valde nya Vikingarnas manager Peo Thyrén att lämnade bandet.

Dessutom – i juni bekräftade Kenneth Wahlberg uppgifter om användning av förinspelad sång på scen, vilket har kritiserats av fans och namnkunniga i branschen, skriver Expressen.

Sjukskriven på obestämd framtid

Och under Peace & Love-festivalen, där klassiska frontmannen Christer Sjögren skulle återförenas med gruppen på scen, blev Kenneth Wahlberg plötsligt sjuk och fick lämna över sångrollen helt åt Christer Sjögren.

Kenneth Wahlberg är nu sjukskriven på obestämd framtid.

– Det är ovisst när jag är tillbaka, säger han till Expressen.

Därför är nu Chris Andersen tillbaka, den här gången som sångare.

– Jag blev kontaktad av Vikingarnas management som undrade om jag kunde vikariera som sångare. Jag har inget otalt med någon annan i bandet än Kenneth som är sjukskriven, så jag tackade självklart ja till det, säger Chris Andersen till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dansband

Musik