Laila Bagge om första jobbet tillsammans med sonen

avLouise Åström

ROCKBJÖRNEN

Delar ut pris med Liam på Rockbjörnen

1 av 8 | Foto: Foto: Magnus Sundberg
Laila Bagge.

Laila Bagge och sonen Liam Pitts ska dela ut pris på Rockbjörnen.

Det här blir första gången hon jobbar med sin son.
– Han tycker att det ska bli lite läskigt men han är duktig på att vara spontan och vara sig själv, säger hon till Nöjesbladet.

Årets upplaga av Rockbjörnen närmar sig med stormsteg. Bland kvällens prisutdelare finns bland annat Laila Bagge, 43 med sonen Liam Pitts, 13 samt youtubestjärnan Hampus Hedström, 19.

Det här är första gången Bagge jobbar tillsammans med sin son, berättar hon.
– Det blir första grejen vi gör tillsammans så. Han blev lite chockad över att han hade fått en förfrågan och undrade vad han hade med musik att göra. Men jag förklarade att det var fler som inte sysslade med musik som delar ut priset och då var det lugnt, säger hon.

Första gången på scen

Liam har en egen youtubekanal där han är känd för att pranka både sin mamma och andra svenska kändisar. Men på scen är det inget bus som gäller, förklarar Bagge.

Som ettåring var Liam med på Laila Bagges turne då hon var förband till Destiny's Child. Han har även suttit i publiken på Idol, men det här blir första gången har själv tar klivet upp på scen.
– Det är klart att han är nervös eftersom att han aldrig mött en publik. Det är en sak att sitta på Youtube och göra sina egna filmer, för där är man ju hemma hos sig själv. Han tycker att det ska bli lite läskigt men han är duktig på att vara spontan och vara sig själv.

Laila påpekar också att Liams youtubekanal är just hans kanal.
– Kanalen har blivit hans jobb nu kan man nästan säga. Han är förvånad eftersom han bara gjorde det för att det var kul och inte trodde att det skulle bli så stort. Jag tycker att det är viktigt att han känner att han får stå på egna ben, säger hon.

”Ett erkännande”

En annan av Rockbjörnens prisutdelare är Hampus Hedström, den 19-åriga youtubestjärnan från Värmland.
– Det kändes som någon form av erkännande att man har gjort någonting rätt, säger han till Nöjesbladet.

Priser har han inte delat ut tidigare, tror han.
– Kanske på lokalnivå. Liksom till de lokala 'kulturtjommarna' i Värmland. Men inte på den här nivån. Det är ju ganska jobbigt när folk ska håll långa, långa tal. Men det är också väldigt töntigt när man går upp på scenen och inte säger någonting. Så jag tänker att jag gör min grej, går upp och tar över scenen. Jag ska försöka vara rolig.

Vad kommer du mer göra under kvällen?
– Jag kommer klassiskt mingla, socialisera och 'tjöta' med människor Jag var på det här eventet förra året och det var bland det roligaste på hela året, säger han.

Rockbjörnen 2016

Rockbjörnen är Aftonbladets musikpris som i år delas ut tisdag den 16 augusti i Kungsträdgården.

Följ hela evenemanget på Nöjesbladet för att inte missa några spännande detaljer.

ARTIKELN HANDLAR OM