Veronica Maggio sjuk – tvingas ställa in flera konserter

Halsont stoppar artisten

För första gången på ett deccenium ställer Maggio in spelningar.

Halsont hindrar henne från två festivalgig.
– Så förlåt Tahiti-festivalen och tinderbox för att jag inte kan komma, skriver hon på sin Instagram.

På tio år har Veornica Maggio, 35, inte ställt in en enda spelning, skriver hon på sin Instagram. Förrän nu. Maggio skulle egentligen ha spelat på två festivaler. Tahiti-festivalen i Norge och Tinderbox i Danmark. Nu stoppas artisten av halsont och tvingas ställa i de två spelningarna under torsdagen och fredagen, rapporterar Expressen.
– Hon är på bättringsvägen, men hinner inte bli tillräckligt frisk för att köra i morgon, säger Veronica Maggios presskontakt Anders Johansson till Expressen.

Tahiti-festivalen har gått ut med ett meddelande till sina besökare som hoppats på att få se Maggio.

– Det är otroligt tråkigt för alla som glatt sig åt att se en av skandinaviens största stjärnor, skriver Tahiti-festivalen på sin hemsida.

Halsont redan förra veckan

Maggio är en av artisterna som ska gästa årets Allsång på Skansen. Förra veckan närvarade Nöjesbladet på presskonferensen inför årets säsong och försökte få en intervju med Maggio Men hon avböjde med motiveringen att hon tappat rösten.

På sin Instagram förklarar Maggio själv att hon gärna vill spela, men att hon måste vila.
"Ibland är jag envis på gränsen till idioti och spelar med feber och halsfluss... Att spela är ju det bästa jag vet! MEN den här helgen har jag blivit ordinerad röstvila pga halsont. Så förlåt Tahiti-festivalen och tinderbox för att jag inte kan komma!"

Nästa planerade spelningar är på den svenska festivalen Bråvalla i Norrköping och den finska rockfestivalen Provinssi.

"Det ska bli sååå mäktigt", skriver Maggio på sin Instagram.

Publisert:

LÄS VIDARE