Rockbjörnen

Bättre i tanken än på riktigt

Av: 

Markus Larsson

Hukar sig över instrumenten.
Hukar sig över instrumenten.

ROCKBJÖRNEN

Deadman, ett altcountryband från Texas, ser perfekta ut för uppgiften. Det ser ut som om de har klätt ut sig till skivomslaget ”The basement tapes”. Och tillsammans med tangentprofessorn Garth Hudson och en massa gäster gör de en varm och kärleksfull hyllning till The Band. (Garth var en av det gudabenådade rockbandets originalmedlemmar.)

Anna Ternheim är lysande i ”Long black veil”. Och Garth Hudsons fru Maud gör en underhållande version av ”Don’t do it” från rullstolen.

Hudson sitter själv och hukar sig över sina instrument som en gammal alkemist. Ibland ser han lite vilsen ut.

Visst är det kul att se och höra Ebbot Lundberg sjunga ”The weight” tillsammans med Basia Bulat och Israel Nash Gripka. Men precis som resten av spelningen är idén emellanåt bättre än hur det i själva verket låter.

Ebbot har inte ens orkat lära sig texten utan fladdrar med ett papper. Hoffmaestro (!?) behandlar faktiskt låtmaterialet med större känsla och respekt.

Garth Hudson & Deadman

Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plus

Konsert på Utopia, Peace & Love. Bäst: Israel Nash Gripka i ”When I paint my masterpiece”. Sämst: The Band- hyllningen är mer underhållande på papperet än i verkligheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen