Håkan Hellström - tidernas största vinnare

1 av 10
ROCKBJÖRNEN

Nu är han störst någonsin.

Håkan Hellström lyfte sin tredje Rockbjörn för kvällen och den 14:e i karriären.

– Det är helt ofattbart, säger han efter prisregnet.

Nej, Håkan Hellström.

Det kommer aldrig vara över för dig.

Efter att tidigare under kvällen ha fått ta emot pris för Årets manliga liveartist och för Årets svenska låt, genom Veronica Maggio-duetten ”Hela huset”, kunde Hellström lyfta kvällens tredje björn som vinnare i kategorin Årets konsert.

Med sin 14:e Rockbjörn är Håkan Hellström den mest framgångsrika artisten i tävlingens 35-åriga historia.

Konserten, som besöktes av 69 349 personer, blev även Nordens största konsert.

– Nej, vad roligt. Fantastiskt hörrni. Var ska man börja någonstans, den här spelningen var vansinnig från början till slut, säger han.

Om sin massiva prisskörd säger han:

– Det är otroligt stort och går inte ens att relatera till. Jag kan inte ta in det riktigt. Jag är bara så väldigt stolt och rörd. Det är helt ofattbart, säger han.

Efter galan är Håkan Hellström märkbart tagen av att folkets kärlek återigen resulterat i ett prisregn. Och att han nu är tidernas största vinnare.

– Det är helt ofattbart. Just att det är folkets pris också är speciellt för mig. Det är det absolut bästa priset. Publiken slår allt annat. Expertis i all ära: de vet hur man läser kartor men inte hur man kör bilen. Och jag vet precis hur man gör men i och för sig kör jag bilen i diket ibland, säger han.

Tidigare under kvällen, vid 19-tiden tog han emot prestigepriset Årets manliga liveartist och slog därmed världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling som var en av de nominerade.

–  Ett fantastiskt pris, tack ska ni ha för det. Tack ska ni ha kära vänner som har röstat. Och samtidigt förlåt ni andra nominerade, Avicii och Robin och herr Zia. Jag ber verkligen om ursäkt, sa han då.

En kvart senare fick han gå upp på scenen, då för att ta emot priset för Årets svenska låt, som han delar med Veronica Maggio för duetten ”Hela huset”.

Maggio menar att Hellström är en stor del i varför låten blivit så populär.

– En ingrediens är Håkan Hellström, vem gillar inte honom liksom. Han är helt fantastisk. Sen hoppas jag också att det är för att det är en bra låt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM