Sommarlov tvingas avboka ”Marcus & Martinus”

avLouise Åström

Kan inte garantera säkerheten

1 av 6

Den norska duons popularitet vet inga gränser.

Nu tvingas SVT avboka Marcus & Martinus på grund av att de inte kan garantera säkerheten för den planerade spelningen.
– Vad jag vet har vi aldrig behövt avboka en artist tidigare, säger Anna-Maria Nildén, projektledare för programmet.

Den norska duon Marcus & Martinus skulle ha uppträtt i Malmö inför publik på livesändningen av årets sommarlovsmorgon den 15 juli. Men efter att de har skapat publik-kaos på både Liseberg och Gröna Lund har SVT tvingats avboka artisterna.

– Vårt främsta fokus är att kunna garantera säkerheten både för de medverkande och publiken på ”Sommarlov”. Vi sänder live från öppen plats som vi inte har tillstånd att spärra av. Därför kan vi inte garantera att vi kan genomföra arrangemanget på ett säkert sätt. Sommarlov är ju ett event där man kommer väldigt nära sina idoler, säger Anna-Maria Nildén, projektledare för programmet.

Satte rekord

Under spelningarna på de två nöjesfälten dök så mycket människor upp att båda nöjesparkerna tvingades stänga sina entreér. På Gröna Lund satte duon rekord. Nöjesparken hade aldrig tidigare stäng dörrarna så tidigt som 16.50 under en spelningsdag.
– Vi fick ta en diskussion när vi såg vad som hände på Liseberg och Gröna lund. De förstår ju också att vi inte är ett nöjesfält. Vi har inga dörrar vi kan stänga någonstans.

Hon fortsätter:
– Vad jag vet har vi aldrig behövt avboka en artist tidigare. När vi bokade Marcus & Martinus var de inte så stora som de är idag.

”En annorlunda situation”

Killarnas PR-ansvarige Nina Thorsell konstaterar att det som hänt är ovanligt.
– Jag har aldrig tidigare varit med om, eller hört talas om att någon artist blivit avbokad från en TV-show för att de är för populära och för att publiktrycket är för stort, så det är verkligen en annorlunda situation vi hamnat i här. Detta visar exakt hur otroligt stora Marcus & Martinus blivit i Sverige på kort tid, säger hon.

Duon ersätts i sommarlov av 22-åriga Paul Ray. Till alla som längtat efter att se Marcus & Martinus kommer de att uppträda på Allsång på Skansen den 12 juli och Sommarkväll den 16 juli. De kommer också vara med på barnkanalen i programmet ”Fredagkväll” i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM