Rockbjörnen

”Taget ur en Idol-audition”

ROCKBJÖRNEN

MALMÖ. I kväll stod pojkbandsidolerna från Backstreet Boys och NKOTB på en svensk scen igen.

Nöjesbladet var där.

Så var NKOTBSB:s konsert i Malmö

Betyg: 4 av 5 plus

Backstreet Boys

Jag hade förväntat mig en nostalgitripp. En promenad längs med memory lane, kantad av hits som fick det att kännas som att tiden stått still sedan mitten 90-talet. Jag får mycket mer än så.

Det dröjer nämligen inte längre än en kvart in i konserten innan Backstreet Boys bevisar att de är mer samspelta och slipade än någonsin. Boysen har blivit män och det klär dem. Oerhört väl, dessutom. Det de har förlorat i pojkaktig charm tar de igen i proffsighet och scenvana, och även om dans­stegen inte sitter lika tajt som förr, är deras pipor imponerande väloljade.

Stämsången sitter som en smäck och klingar som allra starkast i ballader som ”As long as you love me” och ”Show me the meaning of being lonely”. Backstreet Boys är mästare på att förvalta sin skattkista av hits, och den som glömt varför de en gång växte sig till ett av musikhistoriens största pojkband, blir påmind gång på gång i kväll.

Om inte annat så för medlemmen AJ McLeans stämma som utan problem hittar hem i såväl bombastiska refränger som rap och finstämda kärleks­låtar. ”Backstreet’s back”, och de tonårshjärtan de en gång satte i brand börjar bulta på nytt igen.

Betyg: 3 av 5 plus

New kids on the block

Återförenade New kids on the block vet hur man ställer till med show. En show med extra allt. Förutom att det dansas, juckas och ålas på scengolvet bjuder de på klädbyten och fyrverkerier i en omfattning så stor att Madonnas konserter framstår som avskalade i jämförelse.

Just extra-allt-tricket är också ett rätt slugt sätt att mörka att musikaliteten inte är på topp, för NKOTB:s falsettsång låter ibland som något taget ur en misslyckad ”Idol”-audition. Det är faktiskt bara bandmedlemmarna Joseph ”Joey” McIntyre och Jordan Knight som fortfarande behärskar att sjunga. Det blir ännu tydligare när de mer sångbegåvade kollegorna i Backstreet Boys står sida vid ­sida med NKOTB på scenen, under en handfull gemensamma nummer. Framförandena av ”Dirty dancing” och ”Please don’t go girl” är dock fläckfria, och bevisar att bandet har åldrats med värdighet.

Och det är uppenbart att NKOTB, som gått från att vara tonårsidoler till ett gäng 40-taggare, tycker att det är genuint kul att möta sin publik igen. Kärleken är besvarad, för det fnissas och skickas kindpussar från läktaren och hela arenan sjuder av kollektiv nostalgisk lycka. Och just ikväll är det faktiskt det enda som räknas.

Kvällens ...

... klädkung: Backstreet-medlemmen A.J McLean väntar barn, och det demonstrerade han genom att skriva Daddy to be i glitter på tröjryggen. Detta matchat med naglarna målade i grön metallic.

... kåtbock: NKOTB-medlemmen Danny Wood juckade och smekte sig själv över könet så många gånger att jag stundtals trodde att jag hamnat på en Chippendales-show.

... mest minnesvärda citat: NärJoseph ”Joey” McIntyre kläckte meningen It’s just like 1989 all over again. Or for some of you...1999.

Så bra var de största hitsen

NKOTB

Betyg: 4 av 5 plus

Step by step

Största hiten. Största jublet. Och även största överraskningen när de låter den övergå till en cover av Salt ’n Pepas ”Push it”.

Betyg: 3 av 5 plus

You got it (The right stuff)

Låten som förvandlar Malmö Arena till ett jättelikt 80-talsdisco.

Betyg: 5 av 5 plus

Dirty dancing

Ett nummer som ensamt gör ­biljetten värd alla pengarna.

Backstreet Boys

Betyg: 5 av 5 plus

Drowning

Stämsång så vacker att jag förvandlas till en lipig tonårsbrud. Och det var ju typ det som var hela poängen med den här konserten.

Betyg: 4 av 5 plus

Incomplete

Med den här låten bevisar Backstreet Boys att de inte bara är en nostalgisk produkt, utan att deras nyare material också ­håller måttet.

Betyg: 4 av 5 plus

I want it that way

Ett av bandets mest bejublade nummer. Söt låt som i live­version blir ännu sötare.

Tara Moshizi

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

/

Rockbjörnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen