ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

Korkat fokus på festivalerna

Publicerad 2011-06-28

När fick en artist senast en flaska i nyllet?

Berätta. Jag är genuint intresserad.

Värdighet och säkerhet lirar inte ihop. Det vet du om du passerat en flygplatskontroll där fokus ligger på nagelfilar och barnmatsburkar. Samma silade mygg och svalda kameler styr festivalerna. Som Boss Jocke nyss skrev (finns på internet) så kommer sparhetsen att skörda liv. Eller, för att vara plump: placera gärna en scen fel och skapa en potentiell dödsfälla, men se för i helvete till att ingen har en kork.

Ni förstår, en pet-flarra fylld med vätska blir livsfarlig om den snörs genom luften. Därför skruvas alla korkar av innan flaskan säljs. På Metaltown stod jag där i ösregnet och vrålträngseln, och försökte få i mig två sorgliga pizzabitar med läskeblask. Inget bord, ingenstans att ställa ner flaskan – jag brände näsan på osten när jag försökte få i mig mina dyngsura degtrasor genom att böka som en gris på papptallriken. Till slut satt jag bara rakt ner i leran. Ovärdigt.

Nå, hade jag bara fått behålla min simpla kork hade jag kunnat stoppa flaskan i väskan, äta, sedan dricka. Icke.

Min fråga är: har det någonsin varit problem med att folk slänger flaskor på artister här i Sverige? Finns det ett rimligt motiv till korkdekret, eller har det bara tillkommit av rent småpåveaktigt djävulskap?

Enda incidenten jag själv minns var när Dennis Lyxzén fick en kebab i nunan på Emmaboda, någon gång kring Dackefejden.

Så – hit me. Jag vill veta.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln