Peace & love på väg tillbaka

ROCKBJÖRNEN

Borlänge kommun bidrar med en kvarts miljon

1 av 3 | Foto: Kent på Peace & love.

Peace & love ska återuppstå.

Nu går Borlänge kommun in med en kvarts miljon kronor för att kickstarta projektet.

– Det hade varit roligt om det blev en stor festival igen, säger kommunalrådet Jan Bohman.

Festivalen Peace & love i Borlänge ska räddas. Trots konkursen tidigare i år planeras en ny festival med samma namn till sommaren.

Borlänge kommun går nu in med 250 000 kronor i projektet.

– Vi har ställt en jädra massa villkor givetvis, men i grund och botten vill alla detta. Det finns en idé att bygga upp det här på ett annat sätt, en verksamhet som snurrar året runt, säger kommunalrådet Jan Bohman (S).

Inga oegentligheter

Ett av villkoren var att konkursförvaltaren inte hittade några oegentligheter i sin granskning av konkursboet. Det gjorde han inte.

– Sedan vill vi att andra intressenter går in med lika mycket pengar. En halv miljon räcker för att några personer kan jobba i ett par tre månader med det här, säger Jan Bohman.

Konkurrens med Bråvalla avgörande

Enligt förvaltarberättelsen uppgår skulderna i bolaget till 68 miljoner kronor, och konkursförvaltaren nämner specifikt konkurrensen med festivalen Bråvalla som en avgörande anledning till konkursen.

Tina Ohlsson är ordförande för den ideella organisationen Peace & Love Foundation. Enligt henne finns de övriga intressenterna redan på plats.

– Det blir inte ett gigantiskt evenemang med 50 000 besökare. Vi bygger en stabil ekonomi, men vi är en bit på väg och har satt datum och delar av innehållet, säger hon.

Tror på tillväxt

Tina Ohlsson medger att det finns en oro bland lokala företag att investera efter att de förlorat pengar till Peace & love. Jan Bohman tror dock festivalen kommer växa snabbt.

– Ambitionen har aldrig varit att det ska bli Sveriges största festival, men det är klart det är kul om det blev en stor festival igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM