Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Sebbe Staxx och Mikael Wiehe gör musik ihop

”Det kommer vara en politisk låt”

Sebbe Staxx och Timbuktu väckte debatt med sin kontroversiella singel.

Nu tar Kartellen-rapparen hjälp av Mikael Wiehe i en ny politiskt laddad låt.

– Det kommer bli uppmärksamhet när den släpps, säger Staxx.

SD–ledaren Jimmie Åkesson skulle dunkas gul och blå.

Och sedan hissas upp i en flaggstång.

”Här kommer ett hot till! Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre”, rappade Sebastian ”Sebbe Staxx” Staksets i sin och Jason ”Timbuktu” Diakités höstsingel ”Svarta duvor & vissna liljor", om rasism i Sverige.

Låten väckte stor debatt och fördömdes av Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund.

”En stor dröm”

Nu kan Nöjesbladet berätta att Sebastian Stakset gör sig redo för ett nytt samarbete med en van samhällskritiker. Rapparen ska spela in en låt tillsammans med proggräven Mikael Wiehe.

– Det är en stor dröm för mig. Mikael Wiehe har varit en stor förebild för mig, särskilt med tanke på hur han använt sin tid i rampljuset för att belysa orättvisor, säger han.

Han kan inte svara på exakt vad låten kommer att handla om.

– Men det kommer vara en politisk låt. Vi ska träffas inom en snar framtid för att börja skriva. När den släpps vet jag att det kommer bli en stor uppmärksamhet för att den kommer vara laddad, säger Stakset.

”Ännu roligare för mig”

Mikael Wiehe säger att det finns mycket hiphop som faktiskt vill något, precis som han vill med sin musik. Han kan känna att andra artister är lite för mesiga.

Wiehe träffade Stakset första gången i våras när de båda besökte TV4:s ”Nyhetsmorgon” och det var Kartellen-rapparen som initierade samarbetet.

– Han har lyssnat på mig i hela sitt liv, och var tvungen att ta ett foto med mig för att skicka hem till farsan, säger han.

Wiehe ser fram emot att jobba tillsammans med Stakset.

– Om det är kul för honom är det ju nästan ännu roligare för mig, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN