Uppåttjack som slutat fungera

ROCKBJÖRNEN

The Hidden Cameras – trötta och oinspirerade

Foto: joelbitar utan bett Joel Gibb och hans Hidden Cameras behöver skriva lite nya låtar.

Att flytta in gratisindiefesten Popaganda från Universitetet till Södermalm och Eriksdalsbadet, boka några större utländska akter och låta det bli en betalfestival är genomgående bra idéer.

Det är kul att ha en festival mitt i stan och utomhusbadet funkar utmärkt att slänga upp två scener och ett ölområde på.

Både brett och kreddigt

Inget i programmet kändes kanske speciellt exklusivt, förutom möjligen Bob Hunds Stockholmscomeback i går (som vi inte recenserar eftersom de fick fyra jublande plus redan i juli i Roskilde).

Men det blev ändå två rätt roligt mixade dagar av både bred och kreddig indiepop och electronica.

8 101 sålda biljetter låter dessutom som en siffra att vara nöjd med. Inte minst som det egentligen är några helger försent för en utomhusfestival, fler än jag står och huttrar när ett tydligt höstigt mörker sänker sig över kanadensiska The Hidden Cameras spelning.

Ovanligt oengagerad

Temperaturen stiger heller knappast av det faktum att Joel Gibb och hans band har haft mer inspirerade kvällar.

Visst eldar de på med sin speedade, frispråkiga folkpop – i ”Ban marriage” studsar hela bandet, inklusive cellisten, upp och ned och får publiken att göra detsamma – men Gibb själv är ovanligt oengagerad.

Kanske känner han, precis som jag, att Hidden Cameras skulle må bra av att skriva lite nya låtar och utveckla sitt koncept.

I kväll går deras en gång så uppiggande refränger tråkigt mycket på rutin.

ARTIKELN HANDLAR OM