Taylor Swift vittnar i rättegång mot radioprofil

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT / NTB SCANPIX
Taylor Swift.
ROCKBJÖRNEN

Popstjärnan Taylor Swift väntas vittna mot radioprofilen David Mueller i en rättegång, som inleds i Denver på måndag.

Mueller står anklagad för sexuellt ofredande.

Om han döms för begär Swift en dollar, motsvarande åtta kronor, i ersättning, skriver AP.

En fotografering, som inträffade 2013, ska sättas under lupp. På måndagen inleds en rättegång mot radioprofilen David Mueller, i vilken Taylor Swift väntas vittna.

Enligt popartisten ska Mueller ha dragit upp hennes kjol under en fotografering 2013 och tafsat på ”en privat del på ett olämpligt sätt”. Taylor Swift vände sig tillsammans med sitt team till Muellers chefer, som svarade med att ge radioprofilen sparken.

David Mueller stämde senare Taylor Swift och menade att han blivit felaktigt anklagad. Han kräver 24 miljoner kronor, vilket han påstår motsvarar den summa som han har förlorat i samband med anklagelserna.

Kräver en dollar i ersättning

Taylor Swift stämde tillbaka och söker i sin tur en ersättning om en dollar, vilket motsvarar åtta svenska kronor.

I stället vill hon att David Mueller hålls ansvarig och att han ska ”stå som exempel för andra kvinnor som vill slippa att offentligt återuppleva liknande upprörande och kränkande handlingar”, enligt dokument från rättegången, skriver AP.

Rättegången inleds på måndagen i Denver, Colorado, och förväntas pågå i två veckor. Det är osannolikt att de båda parterna kommer nå en förlikning, skriver AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Denver