Timbuktu coachar hiphop-talanger

ROCKBJÖRNEN

”En råare version av Idol”

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
PÅ SCENEN Timbuktu är en av de artister som kommer att dominera scenen under festivalen We Are Sthlm i morgon.

På tisdag smäller det. Då brinner hiphopkvällen ”Nästa nivå” av i Kungsträdgården – och inleder hela We Are Sthlm-festivalen.

– Det här känns som en råare och riktigare version av Idol, säger Babak Azarmi, en av arrangörerna.

De senaste månaderna har ”Nästa nivå” plockat fram fem unga talanger, som fått coachning av artister som Mack Beats och Syster Sol.

– Det här blir ett större alternativ till alla de här fritidsgårdarna som läggs ner runt omkring i landet, säger Babak Azarmi, en av ”Nästa nivås” arrangörer.

20 000 personer förra året

På tisdag når projektet sin kulmen, då Nästa nivå öppnar festivalen We Are Sthlm i Kungsträdgården. I fem timmar kommer scenen domineras av artister som Timbuktu, Medina och Femtastic.

Förra året dök 20 000 personer upp och tittade.

– Vi var ju rätt tagna, vi trodde inte att det skulle bli stort. Det känns jätteroligt. Verkligen hela hiphopeliten är ju med i år, säger ”Nästa nivås” talesperson Lili Assefa.

”Lyfta en talang”

Babak Azarmi vill slå publiksiffran.

– Jag hoppas på trettiotusen alltså, säger han.

Han säger att det inte har varit svårt att få med de stora hiphopstjärnorna.

– Det här känns som en råare och riktigare version av ”Idol”. Och det förklarar man för artisterna, att det här handlar om att lyfta en talang, och försöka binda samman dem. Så om tre år kanske de signar dem eller står med dem på en scen. Så det har inte varit svårt att få med de här coacherna.

Nöjesbladet kommer vara på plats och livesända hela konserten.

ARTIKELN HANDLAR OM