Efter 40 år - nu toppar Skifs Billboard igen

ROCKBJÖRNEN

’Hooked on a feeling’ etta: Det är sjukt

1 av 3 | Foto: Björn Skifs på 70-talet - i samma veva som ”Hooked on a feeling” låg i topp förra gången.Hela gänget skålade i champagne efter showen.

För fyra decennier sedan toppade han Billboard­listan.

Nu är Björn Skifs åter­igen överst - tack vare samma låt som då.

– Det är sjukt någonstans, säger han.

I går avslutade Björn Skifs, 67, sin första sommarturné på 15 år.

Efter konserten svallade känslorna på Ulriksdals slott i Stockholm.

Artisten var omtumlad och lycklig.

– Turnén har överträffat alla mina vildaste förhoppningar. Det är klart att det är känslosamt, vemodigt. Framför allt att man nu ska skiljas från alla som jobbat med turnén. I kväll var det väldigt mycket kramar och även tårar, säger han.

”Fantastiskt kul”

Efteråt skålade de i champagne för att fira den väl­besökta turnén.

Men det var inte Björn Skifs enda anledning att fira. Blue Swedes version av ”Hooked on a feeling” är förstaspår på soundtracket till filmen ”Guardians of the galaxy” som nu toppar Billboards prestigefyllda albumlista. För 40 år sedan låg låten överst på singellistan i USA.

– Visst är det lustigt och fantastiskt! Ganska precis 40 år senare ligger man högst på USA-listan igen med den där låten. Det är helt makalöst, det är sjukt någonstans. Jag tycker att det är fantastiskt kul, säger han.

Julshow - utan jul

Närmast väntar en kortare vila innan arbetet med artistens julshow på Grand hôtel börjar.

Eller julshow och julshow …

– Det blir en julshow i den bemärkelsen att det är en show i juletid. Och folk kommer att äta julmat. Men det blir inte mycket tomteluvor och jullåtar, jag tycker det har gått lite inflation i alla julshower. I själva showen kommer det inte att vara någon jul alls. Inte vad jag vet i alla fall, säger han.

Låten blev en riktig braksuccé

”Hooked on a feeling” skrevs av Mark James och gavs ut med countryartisten B. J. Thomas 1968. Sex år senare gav Skifs band Blåblus (Blue Swede) ut en version av låten - som blev en braksuccé. Singeln tog sig in på Billboardlistans förstaplats för singlar.

Även Tom Jones och David Hasselhoff har tolkat låten.

ARTIKELN HANDLAR OM