Isac Elliot till Sverige – för tre spelningar

ROCKBJÖRNEN

Finska popidolen gör Sverigeturné

1 av 5 | Foto: Peter Wixtröm
Isac Elliot.

Han jobbar redan med svenska superproducenten RedOne.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att finska popidolen Isac Elliot gör en Sverigeturné i vinter.

– När jag såg hur galna de svenska fansen var tänkte jag direkt att hit vill jag komma och göra mer, säger Isac Elliot till Nöjesbladet.

Artisten Isac Elliots, 13, signering av debutalbum "Wake up world" fick de svenska fansen att köa i timmar på Drottninggatan i Stockholm. Nu jobbar finska popidolen på sitt nästa och senaste singeln "Baby I" är skriven med ingen mindre än svenska stjärnproducenten RedOne.

– Jag har fortsatt att spela in albumet här i Sverige. Jag har varit i Stockholm varje veckoslut hela sommaren och bara spelat in. Svenska producenter har en helt annan energi och de jag jobbar med är unga så det blir väldigt mycket humor, säger Isac Elliot till Nöjesbladet.

Mer och mer skrik

Plattan är tänkt att släppas under hösten och Nöjesbladet kan avslöja att artisten kommer att göra tre egna Sverigespelningar i december. Turnén kommer att göra stopp i Malmö, Stockholm och Göteborg.

– Det känns jättekul. Jag har jättemycket fans här i Sverige och allt det har hänt på bara några månader, säger Isac Elliot.

– Jag har mycket att tacka The Fooo för eftersom jag var förband på deras turné. För varje stad blev det bara mer och mer skrik och tillslut kände jag mig som hemma. När jag såg hur galna de svenska fansen var tänkte jag direkt att hit vill jag komma och göra mer.

”Känner lite press”

Under sommaren har Isac Elliot uppträtt två gånger i Sverige, både på "Sommarkrysset" och i "Sommarlov". Nu väntar turné i Estland, Tyskland, Holland och Belgien och efter albumsläppet kan fansen vänta sig fler överraskningar.

– Albumet kommer bli mycket bättre än det förra. Jag är nervös samtidigt som jag är ivrig. Jag känner lite press, men man vill ju bara att folk ska tycka om det, säger han.

Biljetterna till Sverigespelningarna släpps på torsdag den 28 augusti klockan 09:00.

ARTIKELN HANDLAR OM