Rockbjörnen 2016

Hov1: ”Vi är riktigt jävla taggade för Rockbjörnen”

Av: 

Frida Söderlund

ROCKBJÖRNEN

Klart: Hiphopgruppen uppträder på Rockbjörnen-galan

De är ett av de mest önskade namnen till årets gala.

Nu är hiphopgruppen Hov1 klar för Rockbjörnen.

– Vi är riktigt jävla taggade. Det kommer att bli skitkul, säger Noel Flike.

Vi ställde frågan på Twitter och flödet exploderade.

Svaret på vilka som borde uppträda under Rockbjörnen-galan i Stockholm den 16 augusti bestod till största delen av ett namn; Hov1. Nu är hiphopgruppen, med Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson, redo att uppträda.

– Vi är riktigt jävla taggade. Det kommer att bli skitkul, säger Noel Flike.

”Måste våga”

Det var i september förra året som Hov1 släppte debutsingeln ”Hur kan du säga saker”. De följdes under våren upp av ”Kärleksbrev” och ”Ska vi?”. De två förstnämnda har nära 3 miljoner streams på Spotify – var.

– Det var en process för oss inför släppet av de senaste två låtarna. Vi gick in trean på gymnasiet och det var mycket att ta in med att det gick så bra som det faktiskt gick med”Hur kan du säga saker”, säger Ludwig Kronstrand.

– Vi ville släppa mer ganska omgående, men det var rätt beslut att vänta för att kunna släppa något som var på riktigt.

Gruppen skriver alla låtar själva.

– Inget känns för privat för att släppa, vi skriver bara. Och om man skulle försöka skyla sig själv på något sätt, börja skriva beskriva saker mer allmänt, då tappar du halva poängen med att få göra det vi gör. Att få uttrycka sig exakt så som vi vill, säger Noel Flike.

– Om vi censurerar oss själva finns det inget syfte egentligen. Man måste våga också, bjuda på sig själv lite.

”Gör det som känns äkta”

I just hiphopgenren är det vanligt att ha ett speciellt budskap eller att föra en politisk debatt om något. Hur tänker ni där?

– Man är ju fett egoistisk egentligen, för man berättar ju om sig själv på något sätt. Allt från att vi kan skriva om vad vi äter till frukost till att en förälder gått bort. Jag skulle inte säga att vi kan sätta ett speciellt format, att just ”det här” är vår grej. Vi är inte politiska i våra texter, inte just nu i allafall, säger Ludwig.

– Det är en riktigt svår fråga alltså. Vi skriver saker som folk kan relatera till, men som ”inte betyder någonting”, men det betyder samtidigt något för oss.

Han får medhåll av Noel.

– Om vi är politiska, då får det vara då. Det finns redan så många som gör det så jävla bra. Om vi skulle göra det bara för att det är coolt att ha en hjärtefråga, och sno fokus från dem som redan gör det på riktigt, så känns inte det heller rätt. Det är att censurera sig själv också. Vi gör musik som vi själva vill, som känns äkta.

Det här är Rockbjörnen

Rockbjörnen är Sveriges äldsta musikpris där fansen röstar fram sina favoriter i nio olika kategorier.

Galan, och prisutdelningen, går av stapeln i Kungsträdgården den 16 augusti och programleds av artisten Oscar Zia och Nöjesbladets Frida Söderlund.

Galan början klockan 20:00 och det är gratis inträde för ­alla, samtidigt som det livesänds på aftonbladet.se för alla som inte kan vara på plats.

Tidigare vinnare av Rockbjörnen är bland andra Zara Larsson, Håkan Hellström, Kent, U2, Madonna och Justin Timber­lake.

Förra året slog Rockbjörnen publik­rekord när 15 000 personer fanns på plats i Kungsträdgården.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sandmans besked: Hollywood nästa

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen 2016

Rockbjörnen

Hov1