Då kommer Marcus & Martinus till Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

ROCKBJÖRNEN

Som fansen har väntat, och nu är den här!

Marcus och Martinus släpper under fredagen den nya singeln ”Like it like it”.

Dessutom avslöjar tvillingarna att de snart kommer tillbaka till Sverige.

– Vi älskar Sverige så det blir väldigt skoj, säger tvillingarna.

De norska tvillingarna Marcus & Martinus har precis avslutat skoldagen när Nöjesbladet får en pratstund med dem. De är förväntansfulla inför släppet av sin nya partysingel ”Like it like it” feat. Silento. Det är en låt som förmodligen kommer sätta sig i huvudet hos en stor drös barn och svenskar i undre tonåren.

– Låten handlar om att finna den rätta tjejen som vi gillar, det är en sommarlåt med mycket energi och som folk har trevligt till, säger Marcus.

– Det är en låt som folk får lust att dansa till, fyller Martinus i.

Det är deras första singel sedan skivan ”Together” släpptes i höstas. Albumet seglade direkt in på en förstaplats på den svenska albumlistan.

Och sedan deras senaste Sverigebesök i mars har fansen längtat och väntat på att få veta när tvillingarna kommer tillbaka. Men snart är det dags. Nöjesbladet kan avslöja att det väntas hysteri på Gröna Lund den 17 juni.

Då ska Marcus & Martinus uppträda med två låtar i Sommarkrysset i TV4, varav den nya singeln ”Like it like it” är den ena. Det är dessutom inte en omöjlighet att programledaren Gry Forssell tar tillfället i akt att ta en pratstund med grabbarna.

– Vi tycker att det är otroligt kul, vi älskar Sverige så det blir väldigt skoj och vi ser fram emot det mycket, säger Marcus.

”20 miljoner såg på det”

15-åringarna som har tagit Norden med storm satsar nu ännu större, med en internationell lansering. Nyligen besökte de flera europeiska länder för att göra karriär utomlands.

– När vi uppträdde i Storbritannien var det 10 000 där, och under tv-programmet i Tyskland var det 20 miljoner som såg på det. Så det är väldigt mycket. I Nederländerna så var det inte lika många, 750 stycken, men det var ändå utsålt. Det var ett klubbkonsert i Amsterdam, säger Marcus.

– Det är några som känner igen oss när vi går på gatan där också, det skedde flera gånger, vilket var väldigt coolt. Och det hände i USA när vi var där också. Det var någon från Mexico som kände igen oss där, säger Martinus.

Det var under påsken som de tog en tripp till USA för att spela in nya låtar. Där passade de också på att filma musikvideon till nya singeln ”Like it like it”. Den är Marcus & Martinus däremot hemlighetsfulla kring, men avslöjar att den blir offentlig på söndag.

”Fansen klättrar på byggnader”

Kan fansen förvänta sig ett nytt album inom kort, med tanke på att ni spelar in en hel del ny musik?

– Vi vet inte säkert. Det kan hända att det kommer i slutet av året, säger Marcus.

Trots de internationella satsningarna är det fortfarande i Norden som de har sin största skara fans. Inte minst i Sverige.

– Den enda skillnaden på de svenska fansen är att de pratar ett annat språk, annars är fansen väldigt lika i alla länder. Sverige är väldigt galet, det är väldigt kul, säger Martinus.

Men kanske är det inte de svenska fansen som är mest galna, trots allt. Under en vistelse i Kristiansand tog fansen M&M-hysterin ett steg längre.

– Vi var på ett hotell, och så klättrade de upp på andra byggnader för att se oss inne på hotellrummet, berättar Martinus.

– De har ju gjort otroligt mycket för oss, det är så mycket coolt som har hänt. När det har klättrat upp för byggnader för att se oss och sånt, det är mycket sjuka saker, säger han.

Vart ser ni er själva om 10 år?

– Då sitter vi nog på ålderdomshemmet.. nä, då är vi inte så gamla än, skämtar Marcus.

– Vi vet inte, vi hoppas på att fortsätta med det vi gör nu, med konserter runt i världen. Det är ganska konstigt att tänka på från när vi var tio år gamla till när vi blir 20 år, då har vi hållit på med det här i 10 år redan. Tiden går fort, säger Martinus.

Det är stora kontraster i livet för de norska tvillingarna Gunnarsen, med vanligt tonårsliv blandat med kändisskap och hysteriska fans.

– Vi har blivit vana att ha det så, men det är ändå helt otroligt nu när vi kommer hem från skolan och pratar med Sveriges största tidning, som folk läser, och det är otroligt skojigt, säger Marcus.

Under dagen ska 15-åringarna hinna göra sig redo för ännu en galen helg, med låtsläpp, intervju i live-tv på bästa sändningstid, och dessutom en ny musikvideo. Men först – läxläsning.

Publicerad:

LÄS VIDARE