Kina bannlyser Justin Bieber för ”dåligt beteende”

Justin Bieber får inte uppträda i Kina.

Landet har tröttnat på artistens ”dåliga beteende”.

Enligt Pekings kulturråd har stjärnan orsakat ”missnöje bland allmänheten” och är inte lämplig på den kinesiska musikscenen.

Justin Bieber besöker Asien med sin ”Purpose”-världsturné senare i år.

Men kinesiska Beliebers snuvas på chansen att få se stjärnan spela på hemmaplan.

Kinesiska myndigheter har beslutat att den kanadensiska artisten ska bannlysas från landet. I ett uttalande på Pekings kulturråds hemsida, förklarade man i veckan att Justin Biebers musik är olämplig för kinesiska öron.

Detta för att han bland annat vid upprepade tillfällen har hamnat på fel sida om lagen. Som exempel ges hans fortkörning i en Lamborghini 2013.

Portas för dåligt beteende

När ett fan ber om en mer detaljerad förklaring till varför han förbjuds uppträda i landet, skriver kulturrådet enligt The Guardian följande på hemsidan:

”Justin Bieber ären begåvad sångare, men han är också en kontroversiell ung utländsk sångare. Så vitt vi vet har han uppvisat en rad dåliga beteenden, både i sitt sociala liv och under ett tidigare framträdande i Kina, vilket orsakade missnöje bland allmänheten.”

Justin Biebers konsertbesök i landet 2013 fick många kineser att höja på ögonbrynen, när han syntes bäras upp för den kinesiska muren av sina livvakter.

Vill ”rena” scenkonsten

Men någon ytterligare förklaring ges inte. I stället konstaterar myndigheten att man har bestämt att bannlysa Justin Bieber i ett försök att ”rena Kinas scenkonst”.

Men man skickar även med ett råd till Justin Bieber:

”Vi hoppas att Justin Bieber kan förbättra sitt beteende allt eftersom han växer upp och verkligen utvecklas till en sångare som är älskad av massorna.”

Justin Bieber är inte ensam om att ha blivit bannlyst – Lady Gaga, Björk och Bon Jovi samt andra musiker som har uttryckt sitt stöd för Dalai Lama har också förbjudits att uppträda i landet, eller fått sina låtar svartlistade.

Publisert:

LÄS VIDARE