Tv-profilens känga efter Elton John-kaoset

Stöttar Gröna Lund efter raseriet

1 av 2 | Foto: ROGER LUNDSTEN
Orvar Säfström.
ROCKBJÖRNEN

Publiktrycket var enormt, och Gröna Lund tvingades stänga grindarna på grund av säkerhetsskäl inför Elton Johns konsert.

Besökare kritiserade beslutet och kallade det för ”skandal”.

Det får tv-profilen Orvar Säfström att reagera.

”Vad hade ni föreslagit? Att Grönan totalt sket i säkerheten och lät 40 000 trampa ned varandra?”, skriver han på Facebook.

Efter 46 år var Elton John tillbaka på Gröna Lunds scen i söndags. Och det var många som ville se honom. Så pass att arrangörerna valde att stänga grindarna flera timmar innan konserten.

Flera besvikna besökare missade spelningen.

– Det är skandal, sa en besökare till Nöjesbladet, och vittnade om ringlande köer och dålig organisering på platsen.

”Det är jättetråkigt”

Annika Troselius, pressansvarig på Gröna Lund, förklarade att man tog beslutet på grund av säkerhetsskäl.

– Det är jättetråkigt att alla som ville komma och se konserten inte kunde det, men samtidigt har vi en maxbegränsning som alla andra arenor har och det är ju av säkerhetsskäl. Dessutom har vi redan i ett tidigt skede informerat i alla våra kanaler på sociala medier att man måste komma i god tid, sa hon till Nöjesbladet på söndagen.

Försvarar arrangörerna

Nu får hon medhåll av filmkritikern och tv-profilen Oscar Säfström.

I ett vasst inlägg ger han en känga till besökarna som klagar.

”Du har INTE köpt en biljett till Elton John, möjligtvis en dagsbiljett till parken (som inte är bunden till ett visst datum). Konserten är en bonus till parkinträdet, och med tanke på vad biljetter till en vanlig Elton-konsert kostar är det en bra jävla bonus. Men du väljer ändå att komma mindre än tre timmar innan en av världens största artister börjar och blir sedan upprörd att just du inte släpps in”, skriver han och jämför med Zara Larssons konsert på Gröna Lund där flera valde att köa utanför grindarna natten före.

”Vad hade ni föreslagit? Att Grönan totalt sket i säkerheten och lät 40 000 trampa ned varandra? Att de som var mer förutseende och kom redan vid lunch stoppades vid grindarna och att man istället släppte in er som kom extra sent?”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Orvar Säfström som inte vill kommentera inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elton John