Magiska melodier – och bränd peruk

Av: Per Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:
Katy Perry.
Katy Perry.

POP. En överlevd skilsmässa, Max Martins magiska melodier och en bränd peruk. 
Katy Perry låter urstark på nya singeln ”Roar”.

Är du en av oss som saluterar popmusiken som det allra högsta har du säkert, likt mig, rensat kalendern, låst dörren och hållit andan i väntan på nedkomsten av ”Roar”. 
En ny Katy Perry-singel 2013 är den popmusikaliska motsvarigheten till statsbesök av Barack Obama och VM-final i 100 meter med Usain Bolt på startlinjen.  
I synnerhet mot bakgrunden av att tre år gamla albumet ”Teenage dream” innehöll en av den moderna pophistoriens starkaste singelsviter. 
I de trailers som föregått ”Roar” bränner Katy Perry sin blåa peruk och sörjer sarkastisk sin polkagrisfärgade, roterande behå när den sänks ner i jorden. En något övertydlig begravning av popstjärnans patenterade tuggummipop-persona.

Stinker av nyskild självbevarelsedrift

Men om du gråtit en skvätt framför filmen ”Part of me” och finner det fantastiskt att Katy Perrys kattunge heter Kitty Purry kommer du knappast att känna dig vilse under dessa 3 minuter och 46 sekunder. 
Precis som på den storartade ”Wide awake” bygger ”Teenage dream”-teamet Max Martin och Dr. Luke ett beat som flörtar med r’n’b på det där Maroon 5-vänliga viset.  
Refrängen stinker av nyskild självbevarelsedrift.  
”I got the eye of the tiger, the fighter, dancing through the fire”. 
Katy Perry fortsätter att sjunga för alla obotligt romantiska och lättstukade hjärtan och visar på en spikrak, om än lite mindre pastellfärgad, väg framåt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN