Artisterna raggar röster till Rockbjörnen

ROCKBJÖRNEN

Magasinet Vice och artister har själva börjat röstjakten

Alla vill vinna en Rockbjörn.

Nu har artisterna själva börjat jakten på just din röst.

Nomineringarna till Rockbjörnen är i full gång.

Nu uppmanar bland andra Magnus Uggla, Abalone Dots, Petter och Peter Jöback läsarna att rösta på dem via sina egna bloggar. Allt för att få lägga vantarna på folkets egna musikpris – Rockbjörnen.

Så här skrev till exempel aftonbladet.se:s succébloggare Magnus Uggla för ett par dagar sedan:

”Årets svenska manliga artist: Lite tricky, men efter en snabb titt i spegeln stod det klart. Min röst faller på mig själv. Årets svenska låt: Svår, många starka låtar i år, men det tippar över till Pärlor åt svins favör. Årets svenska album: Det kom en del bra plattor, men en skiva reste sig över de andra. Pärlor åt svinen.” Sedan kommer en länk till sidan där man kan nominera till musikpriset.

Det är inte bara artisterna som raggar röster. Det gör också magasinet Vice.

Tidningen har en kampanj på sin skandinaviska hemsida, där de uppmanar läsarna att nominera tidningens svenska favoriter.

– Varje gång jag pratar musik med mina kompisar och kolleger ute i världen så kan dom inte sluta prata om svensk musik, och hur mycket dom älskar The Hives och The Knife och ibland till och med band jag aldrig hört talas om. Det är dags att alla dom grymma banden som kommer härifrån blir världskända i Sverige också. Vi vill representera indie-rösten, och vi vill att musiken vi älskar ska få så mycket uppmärksamhet som den är värd. Vi börjar med Rockbjörnen, säger Elin Unnes, redaktör på Vice.

ARTIKELN HANDLAR OM