Klas Berglings fina ord om Avicii sprids över världen

Fansens hyllning till den svenska DJ-stjärnan på Rockbjörnen har blivit en världsnyhet

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Klas Bergling tog emot Aviciis pris.

Nu sprids nyheten om Rockbjörnen mest känslosamma ögonblick över världen.

Billboard, Hollywood Reporter och MSN är några av världsmedierna som uppmärksammat de starka orden från Tim Berglings pappa.

Med över en miljon röster är Rockbjörnen Sveriges största musikpris. Och 2018 års gala sprids nu också utanför landets gränser.

Anledningen stavas Avicii.

Den svenska DJ-stjärnas tragiska död har berört en hel värld och när hans pappa valde att besöka Rockbjörnen under onsdagskvällen spreds nyheten till världens största nöjesmedier, inklusive Hollywood Reporter och Billboard.

Tog emot pris

Rockbjörnen är fansens eget pris och de som utser såväl nominerade som pristagare är musikälskande fans över hela Sverige. Tim ”Avicii” Bergling nominerades till och vann pris för årets svenska låt för ”Without you”.

På plats för att ta emot den åtråvärda statyetten var Sandro Cavazza som skrivit och framför låten tillsammans med den svenska världsartisten. Med sig upp på scenen hade han också Tim ”Avicii” Berglings pappa Klas Bergling som gjorde sitt första offentliga framträdande sedan sonen hittades död i april.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo

Skrivs om i hela världen

Och det är Klas Berglings känslosamma tal på Rockbjörnen där han tackade sonens fans och alla som på olika sätt hyllat honom, som nu sprids över världen.

– Det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla, sa han från Rockbjörnens scen i Kungsträdgården i Stockholm.

De fina orden citeras i stora amerikanska nöjesmedier som Hollywood Reporter och Billboard, världsmedier som MSN och AT&T och också nischade musiksajter som YourEDM.com, Vibemylife , Music Starts Here och Powerbeats Club Även den japanska upplagan av Billboard rapporterar om Klas Berglings känslosamma tal. Finlands största tidningar Ilta Sanomat och Iltalehti och Norges Dagbladet och VG har också plockat upp nyheten och skriver om Klas fina ord på Rockbjörnen och så gör även även såväl tyska som holländska sajter.

Publicerad: