Tomas Ledin: ”Jag har de bästa låtarna framför mig”

Veteranen om framtiden, musikalfilmen – och Rockbjörnen

Tomas Ledin ser slutet på karriären men har fortfarande ett driv framåt.

Han hyllar också Rockbjörnen och avslöjar att han gärna jobbar med en av de nominerade.

– Danny är ju väldigt begåvad och sympatisk måste jag säga. Jag skulle gärna göra någonting ihop med honom, säger han till Nöjesbladet.

Sommaren har varit lat och skön för Tomas Ledin, 66, men han gjorde ett tillfälligt break i ledigheten för att besöka Lotta Engberg, 55, och ”Lotta på Liseberg” under måndagskvällen.

– Det är en unik stämning och publiken är alltid fantastik på Liseberg. Man känner sig välkommen. Det här var tredje gången för mig i ”Lotta på Liseberg” och jag kommer gärna tillbaka, säger han.

Ledin vann Rockbjörnen i kategorin ”Årets svenska manliga artist” 1991.

– Jag minns att jag var otroligt stolt och glad. Det är ändå ett kvitto på att man når ut till en bred ungdomsgeneration. Det är ju ett publikpris som väger mycket tungt, säger han.

Motsvarande kategori 2018 heter ”Årets manliga liveartist” och de nominerade är Darin, Jireel, Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Danny Saucedo.

”Danny är ju väldigt begåvad och sympatisk”

När Ledin får frågan vem han hoppas vinner har han en klar favorit.

– Det är ju bra artister allihopa. Men Danny är ju väldigt begåvad och sympatisk måste jag säga. Jag skulle gärna göra någonting ihop med honom. Jag såg hans föreställning som jag tyckte mycket om. Han sänder ut en bra signal, säger han.

När Ledin ändå är i Göteborg för ”Lotta på Liseberg” så passar han också på att kolla till inspelningen av långfilmen ”En del av mitt hjärta” vars handling bygger på Tomas Ledins musik.

Inspelningarna är i full gång på västkusten och arbetet är inne på sin sjätte eller sjunde inspelningsvecka av totalt tio.

I rollerna finns tunga namn som Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Shima Niavarani, Johan Ulveson mer flera.

Håller koll på musiken i filmen

Även om Ledin inte är så involverad i själva produktionen av filmen så finns det ett område han inte släpper.

– När det gäller musiken i filmen så är jag väldigt engagerad. Där har jag en exekutiv roll som producent. Jag godkänner inspelningarna och sångpåläggen och det låter fantastiskt, säger han och fortsätter:

– Jag är försiktig och vill ju mina låtar väl. Så när man släpper iväg dem så måste jag känna att det är på riktigt. För mig som låtskrivare är det som en dröm att en sån här grej dyker upp, där jag befinner mig just nu, jag är ju ändå i slutet av en artist och låtskrivarkarriär.

Hans första album släpptes 1972 och han må vara, enligt honom själv, i slutet av karriären. Men lusten finns kvar.

– Mer eller mindre varje dag sätter jag mig ner och komponerar. Jag tror fortfarande att jag har de bästa låtarna framför mig. Och det tror jag är en stor del av drivkraften. Jag är också väldigt road av att stå på scenen fortfarande, jag hoppas att det syns.

I höst ger sig Tomas Ledin ut på turné runt om i landet med sin show ”Skarpt läge”.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN