Justin Bieber sågas efter konsert i Danmark

ROCKBJÖRNEN

”Ungdomsidolen hade förvånansvärt svag utstrålning”

1 av 3 | Foto: Har världens mest högljudda fans När Justin Biebers fans öppnar sina käftar känns det som att ljudet är tillräckligt starkt för att fälla skog, spränga bankvalv och avsätta regeringar, skrev Markus Larsson om Köpenhamn-spelningen. Med start i morgon gör popikonen tre spelningar i Globen.

48 000 svenska "Beliebers" väntar just nu på sin idol som kommer till Globen i veckan.

Men det kan finnas anledning att skruva ner förväntningarna.

I går spelade tonårsidolen i Köpenhamn - och totalsågades av recensenterna.

Popfenomenet från Kanada är på världsturné, och i går kom "The believe tour" till Parken i Köpenhamn.

Justin Bieber lät sina 42 000 fans vänta i två timmar innan han gick på scenen strax efter halv tio, och de danska musikrecensenterna tycks nu vara föga imponerade av tonårsidolens insats.

Thomas Treo på Ekstrabladet kallar konserten "cynisk" och "fantasilös" och recensionen har fått rubriken "Ynkelig tøsedreng".

"Ungdomsidolen hade förvånansvärt svag utstrålning, och det är möjligt att han kan sjunga, men det var omöjligt att avgöra i Parken på grund av allt ljud".

Betyget: 1 av 6 stjärnor.

Bieber är likgiltig

Berlingskes Jeppe Krogsgaard Christensen, tycker att stjärnan verkar "likgiltig" och ger konserten 2 av 6 stjärnor. Han skriver:

"Om det Bieber visar på Parken verkligen är han och hans talangs fulla omfattning, ja, då finns det inget annat att komma med än en berättelse om en ung man som råkar vara på den plats där dessa flickor valt att lägga sin energi och skrika".

Aftonbladets recensent Markus Larsson gav dock Bieber hoppfulla 3 av 5 plus här.

"Som sång och dansman i Jacksons och Timberlakes skolor gör underbarnet inget nytt, men han gör det bra. Han har anammat en swagger som är mer hiphop än Vanilla Ice. Och i Köpenhamn är ”As long as you love me” massiv r’n’rave där trycket inte ligger långt efter Swedish House Mafia på Friends arena", skriver Larsson.

Josefin Sköld

ARTIKELN HANDLAR OM