Per Gessle om nya Ullevi-spelningen: Trodde aldrig jag skulle få chansen igen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
1 av 7

GÖTEBORG. Den magiska konserten 2004 får en uppföljning.
Gyllene Tider spelar på Ullevi i sommar.
– Det var ett av de största ögonblicken i min karriär när vi spelade här senast. Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att göra det igen, säger Per Gessle, 54.

Den 7 augusti 2004 trängde 58 977 personer ihop sig på Ullevi för att lyssna till Gyllene Tider. Det var då den absoluta maxkapaciteten på arenan.

Men när bandet nu gör comeback på samma ställe nästan nio år senare så är kapaciteten utbyggd, och rent teoretiskt skulle det kunna gå in 75 000 åskådare. Betydligt fler än vad Bruce Springsteen lockade under sina rekordkonserter i fjol.

– Alltså, det är ju inte upp till oss om vi ska kunna slå det. Men vi kan ju alltid hoppas. Det vore ju helt fantastiskt. Det vore faktiskt dubbelfantastiskt, säger Micke "Syd" Andersson.

”Ullevi är mycket speciellt”

När Slottsskogsvallen snabbt sålde slut i vintras började det undersökas om det var möjligt att flytta Göteborgskonserten till Ullevi.

– Att få spela på Ullevi är mycket speciellt, och jag trodde inte att vi skulle få göra det igen. Men nu blir vi ju faktiskt det enda svenska bandet i historien som har gjort det, säger Per Gessle.

Konserterna här i Göteborg 1996 och 2004 är legendariska. Går det verkligen att göra det lika bra igen?

– Efter en sån turné som vi hade 2004 så finns det egentligen bara en väg att gå, och det är neråt. Vi hade 28 000 åskådare i snitt då. Det går inte att slå. Men hade vi tänkt i de banorna så tror jag inte att vi hade vågat åka ut igen. Vi kan bara se framåt och göra det vi är bra på.

Den nya skivan "Dags att tänka på refrängen" släpps nästa vecka. Men på sommarens turné blir det en blandning av gamla och nya låtar.

–Vi vill ju jättegärna spela våra nya låtar, men problemet är att få till ett bra program. Vi vet ju att folk inte går på våra konserter för att höra de nya låtarna, de vill ju lyssna på sina gamla favoritlåtar. Så det kommer bli en sorts "greatest hits"-konsert, blandat med några av de nya låtarna.

Finns det någon risk att era fans tröttnar på ”Återtågen”?

– Vi var ute 1996, 2004 och nu 2013. Så nej, det tror jag inte, säger han och skrattar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN