Karlstadsbor rasar mot Borgens gig: Det är ren tortyr

ROCKBJÖRNEN

Boende lider av sömnbrist: ”Känsla av hopplöshet”

1 av 3 | Foto: Nick Borgen.

Aaaj, våra öron!

Ungefär så känner vissa Karlstadsbor om kvällarna.

En av anledningarna är volymen på Nick Borgens gig, enligt Värmlands Folkblad.

Den folkkäre artisten Nick Borgen är inte lika folkkär i alla läger.

I synnerhet inte när han gjort en Snoop Dogg.

Boende vid Inre hamn i Karlstad har klagat till stadsbyggnadsförvaltningen på de höga ljudnivåerna från uteserveringarna i området – och Nick Borgen och volymen på hans framträdande är särskilt utpekat, enligt Värmlands Folkblad.

”Det är tortyr”

Och de boende sparar inte på krutet i sitt klagomål. I brevet står bland annat att ”sömnbristen har lett till depression och en känsla av hopplöshet inför hela situationen” och att det är ”tortyr att tvingas lyssna på icke självvald musik under så lång tid”, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Trollbinder till skrik

På de återkommande kvällar då Nick Borgen spelar är det extra illa, eftersom han trollbinder sin publik så till den milda grad att även de blir skräniga. ”Folk sjunger med, högre och högre ju längre ut på kvällen det lider” står det i brevet enligt NWT.

Nöjesbladet söker Nick Borgen för en kommentar.

Uppdatering: Dagen efter Nöjesbladets publicering ville krögaren Anders Gustavsson – som driver Ankdammen där Borgen uppträtt – förtydliga att han inte såg Nick Borgen som ett problem. ”Nick Borgen är superpopulär. Det handlar om ljudvolymen”, säger han.

Bakom kulisserna på nöjesvärlden – följ Nöjesbladet på Instagram

ARTIKELN HANDLAR OM