Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Arcade Fire till Sverige

”Vi vill ha mer party än konsert”

Arcade Fire är klara för Gröna Lund i sommar.

Och svenska fans kan få chansen att komma riktigt nära bandet.

- Jag brukar ta på mig en mask och dansa med fansen efteråt, säger William Butler till Nöjesbladet.

De var huvudnummer på Popaganda 2011. Och nu kommer Arcade Fire tillbaka till Sverige för att inta Gröna Lund den 13 juni.

- Vi har alltid haft det fantastiskt i Stockholm, säger William Butler, 31, till Nöjesbladet.

Showen blir kanadensarnas sjätte i Sverige. William minns första spelningen på Debaser Slussen 2005 - fyra år efter att hans storebror Win Butler, 33, startat bandet.

- Jag pluggade fortfarande på universitetet då, så direkt efter showen satte jag mig i bussen och jobbade på en uppsats, säger han.

Hemliga spelningar

Nio år, en Grammy och miljontals sålda skivor senare ser livet lite annorlunda ut. Senaste skivan ”Reflektor” har toppat albumlistan i bland annat Storbritannien och USA. Men bandets sex medlemmar, som roterar runt på en massa olika instrument, kan fortfarande obemärkta hänga med sina fans.

- Vi har ett stort förråd av olika masker, så man kan alltid ta på sig en mask och dansa med fansen efteråt utan att behöva vara en i bandet, säger William.

Det här är Arcade Fire

Arcade Fire bildades 2001 i Montreal, Kanada och har släppt albumen: ”Funeral” (2004), ”Neon bible” (2007), ”The suburbs” (2010), ”Reflektor” (2013). Bandet består av Régine Chassange, 36, Win Butler, 33, William Butler, 31, Richard Reed Parry, 36, Tim Kingsbury och Jeremy Gara, 36. Medlemmarna brukar byta instrument under pågående konsert. 2011 snuvade de Lady Gaga och Eminem på titeln Årets album för ”The suburbs” på Grammy-galan. De är den enda grupp vars första och enda Grammy kommit i den kategorin.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN