Här går Skarsgård loss med motorsåg

ROCKBJÖRNEN

Rockbjörns-värden hade lovat att överraska

Alexander Skarsgård hade lovat att överraska som galavärd för ”Rockbjörnen”.

Han inledde som stel gentleman i tweed – och avslutade med att slita av sig skjortan och gå loss på scenen med en motorsåg.

Foto: Rockbjörnsvärden Alexander Skarsgård höll en låg profil tills han slet fram en motorsåg på scen och gick loss på en bokhylla.

Mystiken var tät kring vad Alexander Skarsgård, 28, skulle göra som Rockbjörnsvärd på Cirkus. Han ville inte avslöja något i förväg men hade inga planer på att vara sig själv.

– Jag ville inte vara en traditionell konferencier, det finns andra som är bättre på det än jag. Jag är ju skådis och ville göra det jag är bra på.

Slet av sig kläderna

Klädd i tweed och gubbkeps spelade han en grinig gentleman.

– Det var lite engelsk rävjakt över min rollfigur. Han är en motpol till allt det intensiva och testosteronstinna som utmärker en rockgala.

Men i slutet av kvällen brast det även för hans knastertorra rollfigur.

Till publikens förtjusning slet Skarsgård av sig både tweedkostymen och skjortan. Och sågade sönder en bokhylla med motorsåg.

”Sågen var läskig”

– Jag hade jättekul med sågen men det var läskigt. Den var lättare än vad jag trodde och drog åt alla håll.

Malin Hallberg och Dogge Doggelito var värdar för den tv-inspelningen som visas på ZTV i kväll och på TV 3 (den 23 januari).

– ”Rockbjörnen” är årets roligaste gala. Det är kärlek från både artister och publik. Det är kul att vara värd för en tillställning som jag själv tycker så mycket om, sa Malin Hallberg.

Karin Wik

ARTIKELN HANDLAR OM