– Helt galet

Av: Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Linnros bästa födelsedagspresent: finalist i tre kategorier

FIRAR FINALEN – OCH SIN 27-ÅRSDAG ”Jag är överraskad och extremt glad”, säger Oskar Linnros om finalplatserna i Rockbjörnen.
Foto: Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
FIRAR FINALEN – OCH SIN 27-ÅRSDAG ”Jag är överraskad och extremt glad”, säger Oskar Linnros om finalplatserna i Rockbjörnen.

Han fyllde 27 i går.

Oskar Linnros fick den bästa present han kunde önska sig – tre finalplatser i Rockbjörnen Live.

– Jag är extremt glad, säger han.

Agnarna har sållats från vetet.

Det är dags för final i Sveriges största musikpris, Rockbjörnen Live.

Oskar Linnros hade inte kunnat önska sig en bättre födelsedag.

I går på sin 27-årsdag fick han beskedet att han tagit hem hela tre finalplatser – i kategorierna Årets svenska låt, Årets genombrott och Årets manliga liveartist.

”En genuin publik”

– Det är helt galet. Jag är överraskad och extremt glad. Det var den bästa födelsedagspresent man kunde få.

Trodde du att ditt artistår skulle bli så här bra?

– Man kan väl säga så här, när jag gör något så är mitt enda fokus att imponera på mig själv och bli nöjd själv. När skivan började bli klar så kände jag att ”jag är nog ganska nöjd”. Därför kände jag att något kommer att hända med det här, men att det skulle bli mitt största projekt hittills som jag varit inblandad i, det är jag ganska förvånad över, säger han.

Varför har just du fått det här genomslaget?

– Det borde man egentligen inte spekulera i själv, det är högfärdigt, men jag vill gärna tro att det handlar om trovärdighet. Jag har gjort det här ett tag nu och byggt upp en genuin publik under kanske åtta års tid. Dessutom har jag gjort det av rätt anledning och det märker folk.

Gör det inte för pengar

Rätt anledning?

– Jag lever helt och hållet för att göra musik och genomföra ett artisteri som jag tycker är bra. Det tror jag inte att alla gör. Jag tror att många bara gör det för att vara kända eller tjäna pengar. Sån är inte jag. Och det hoppas jag har lyst igenom.

”Tuff konkurrens”

Bland de andra finalisterna finns Anna Bergendahl, 18, som är i final i kategorierna Årets kvinnliga artist och Årets genombrott. Robyn, 31, och Amanda Jenssen, 21, är två av konkurrenterna till att bli Årets kvinnliga artist.

– Är det sant? Det är riktigt tuff konkurrens. Aldrig trodde jag att jag skulle nämnas i samma sammanhang som de där artisterna. Det är jättekul och överväldigande, säger Anna Bergendahl.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN