The Ark tvingas ställa in spelning

Av: Anna Sköld, Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

För dålig biljettförsäljning

Salo spelar inte.
Salo spelar inte.

Konserten i Huskvarna den 24:e juli med den tunga trion The Ark, The Sounds och Amanda Jenssen spåddes bli en riktigt sommarhöjdpunkt. Men två veckor innan konserten äger rum meddelar arrangören Kulturbolaget i Malmö att konserten nu ställs in.

– Det är för dålig biljettförsäljning, det är den enda orsaken. Jag vill inte gå in på hur många biljetter vi sålt men vi har tagit beslutet att det är bättre att ställa in det än att genomföra det, säger Totte Lundgren, vd för Kulturbolaget.

Är giltiga i Helsingborg

Huskvarna Folkets Park rymmer 7 000 åskådare och för att gå runt tror Per Magnus Söder att man hade behövt sälja mellan 2 500 och 3 000 biljetter.

– Senaste uppdateringen vi fick för siffrorna var för sex veckor sedan. Efter det har vi inte hört någonting, säger han.

Även om konserten i Huskvarna Folkets Park ställs in går inte biljettköpare lottlösa för det. Vill man inte återlösa biljetterna så är de giltiga till konserten på Sofiero Slott i Helsingborg den 15 juli.

Carolina Settervall, på Live Nation säger så här om att konserten ställs in.

– Det är beklagligt att det blev så. Det är väldigt sällan vi ställer in och vi försöker alltid hitta andra datum och arenor där fansen kan få samma upplevelse.

The Ark flyttar från Långholmen till Grönan

För de fans som köpt biljetter till The Ark på Långholmen i Stockholm den 11 aug, gäller pengarna tillbaka. Istället kan man se The Ark på Grönan den 19 aug och då kostar biljetten, som man köper i dörren, bara 150 istället för 495.

Ingen av The Arks andra spelningar runt om i landet är hotade, säger Carolina Settervall på Live Nation.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN