Peace & Love gör festival på Kuba

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

Borlänge-festivalen tar med Timbuktu och Looptroop Rockers till Havanna

Timbuktu – snart även i Havanna.
Foto: Sara Ringström
Timbuktu – snart även i Havanna.

Peace & Love-festivalen har alltid gått sin egen väg.

Nu väljer de att sprida sin kärlek ända till Kuba.

I mars tar de med sig artisterna Timbuktu och Looptroop Rockers och arrangerar festival i Havanna.

Tidigare har Borlänge-festivalen haft projekt i Chile, Texas och Kina. Tillsammans med skivbolaget National drar de nu till Kuba för en tvådagarsfestival den 25-26 mars. Några av Kubas största artister kommer att uppträda på Peace & Love Havanna tillsammans med svenska akter som Looptroop Rockers, Timbuktu och The Baboon Show.

– Att åka till Havanna och spela tror jag blir en av de absolut största saker som har hänt mig i mitt musikaliska liv. Att säga att det ska bli kul är en underdrift. Det kommer att bli omvälvande, säger Jason ”Timbuktu” Diakité i ett pressmeddelande.

Kostar 6 kronor

Peace & Loves arrangörer har som ambition att festivalen ska bli ett återkommande arrangemang på Kuba. Den ska äga rum i Los Jardines de Las Tropical och entréavgiften blir 20 kubanska pesos (ca 6 svenska kronor).

– Spännande och intressant att göra det på Kuba, våra grundvärderingar är inte geografiskt bundna. Kuba är också ett musikaliskt land med stolta traditioner inom musiken, säger Urban Näslund, projektansvarig från Peace & Love i ett pressmeddelande.

Festivalen arrangeras tillsammans med X-Alfonso, en av Kubas mest populära artister som även spelade på festivalen i Borlänge förra året.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN