Ozzy Osbourne: ”Det är inte jag som vill sluta, det är Black Sabbath”

ROCKBJÖRNEN

Black Sabbath tar farväl på Friends

1 av 3 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Frontfiguren Ozzy Osbourne.

Ikväll gör hårdrockslegendarerna Black Sabbath sin sista Sverigespelning.

Bandets frontfigur Ozzy Osbourne börjar finna sig i att det hela snart är över.

– Just nu känns det okej, men det kommer säkert att bli emotionellt när det bara är fem shower kvar, säger Osbourne till Billboard.

Nu är det dags för hårdrockarna i Black Sabbath att ställa sig på en scen i Sverige för sista gången.

Ikväll gästar de nämligen Friends Arena och ”Monsters of Rock” som en del i deras egna turné ”The End”. Enligt bandet själva är det den sista turnén de gör.

”Känns ok”

Bandets frontfigur Ozzy Osbourne börjar finna sig i tanken på att det hela snart är över, men menar samtidigt att det endast är Black Sabbath som lägger ner, själv tänker han fortsätta.

– Just nu känns det okej, men det kommer säkert att bli emotionellt när det bara är fem shower kvar eller så. Jag menar, vi startade som fyra killar från Aston som hade en dröm som blev sann bortom våra vildaste fantasier”, säger Ozzy Osbourne i en interjvu med Billboard, och tillägger:

– Det är inte jag som vill sluta, det är Black Sabbath. Jag kommer förtsätta göra min egen grej.

Försökte mörda sin fru

Ozzy Osbourne har bjudit publik, nära och kära på en hel del anmärkningsvärda betéenden under årens lopp.

Utöver ett gediget drogmissbruk, vilket i perioder lett till stora talsvårigheter, sägs det bland annat att Ozzy har bitit huvudet av livs levande fladdermöss och duvor, att han har snortat myror och inte minst att han – har försökt mörda sin fru Sharon Osbourne.

I en intervju med Mirror, som gjordes i samband med att självbiografin ”I Am Ozzy” skulle lanseras, svarade så här på frågan om vad han ångrar mest:

– Jag ångrar att jag försökte mörda Sharon. Det var inte som att jag hade planerat att gå ut, bli dyngrak, försöka strypa henne och vakna upp i fängelse, sade han då.

Ozzy och Sharon är, trots incidenten, fortfarande ett par.

ARTIKELN HANDLAR OM