Sanna Nielsen: ”Jag kommer inte att ta mindre plats”

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Succé i ”Allsång på Skansen” i fjol.

Men i år har det riktats tuff kritik mot både manus och programledaren själv – Sanna Nielsen.

– Jag är supernöjd och jag kommer absolut inte tänka att jag ska ta mindre plats, säger artisten om årets säsong.

1 av 4
Sanna Nielsen.

Det var efter förra veckans Allsång som flera tittare reagerade på att programledaren Sanna Nielsen tog allt för mycket plats. Artisten framförde bland annat sin egen låt och sjöng även duett med Lisa Nilsson.

”För bedrövligt - Sanna är i varje bildruta, hon tar över varje gästartist...”, skrev en läsare i Nöjesbladets live-chat.

Det är inte första gången som tittare kritiserar årets Allsång. Sanna Nielsen märker att kraven har blivit högre efter fjolåret då det mesta handlade om positiv reaktioner.

– Herregud, kraven ska höjas, så är det alltid. Men om jag ska vara helt ärlig, det som står i media är en annan sak än vad jag får i våra sociala medier. Där är det så otroligt mycket kärlek, säger Sanna Nielsen som välkomnar all sorts kritik.

– Men det ska också kännas som att det är en stor del människor som tycker så och det vet jag inte om jag är med på där, eftersom jag ser så mycket positivt.

Bjuder på Ramel-medley

Med två program kvar av årets säsong känner hon sig trygg i programledarrollen.

– Vi har gjort ungefär samma som förra året, vi har inte gjort några stora förändringar. Det jag känner själv är att jag börjar hitta min roll mer och mer. Jag kan landa lite och känner mig lite tryggare. Jag kan samla ihop informationen lättare och behöver inte vara så nervös hela tiden.

Och Sanna Nielsen kommer fortsätta ta plats i programmet. Ikväll kommer hon bland annat bjuda på ett Povel Ramel-medley.

– Jag är supernöjd och jag kommer absolut inte tänka att jag ska ta mindre plats. Jag är programledare, jag kör på, jag tar chansen.

Vi kommer alltså få se mer av dig?

– Jajamen, ni blir inte av med mig så lätt, skrattar Sanna Nielsen.

”Allsång på Skansen” sänds tisdagar på SVT1 och SVT Play klockan 20.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM