Ingen misstänkt efter larm om beväpnad man på Summerburst

Stor polisinsats på lugn festival: ”Vi tar den här typen av tips på största allvar”

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Zara Larsson på Summerburst.
ROCKBJÖRNEN

Ett vittne tyckte sig se en man med ett vapen på Summerburst, skriver GP.

Insatsstyrkan mobiliserades och omringade Ullevi – men lyckades inte finna någon misstänkt.

– Med tanke på hur Europa ser ut så tar vi den här typen av tips på största allvar och går kanske igång i högre utsträckning än vad vi gjorde för några år sen, säger polismästare Emelie Kullmyr.

Ett vittne tyckte sig se en person med ett vapen på Summerburst i helgen, skriver GP.

Det ledde till en massiv polisinsats.

– Vi fick in ett tips om att det skulle vara en person som var beväpnad som kommit in där. Vi får alltid väldigt mycket såna tips, och med tanke på hur Europa ser ut så väljer vi att ta de på största allvar. Därför går vi igång i högre utsträckning än vad vi kanske gjorde för några år sen. Vi har en högre lägsta nivå om man kan säga så, säger polismästare Emelie Kullmyr.

Men någon misstänkt hittades inte.

– Det var ingen person som hittades. Det upprättades en anmälan men vi har inte kunnat påvisa att det verkligen var fallet, säger Emelie Kullmyr.

I övrigt var det enligt polisens bedömning en lugn festival på Ullevi, med några narkotikabrott och en stöld bland polisärendena. Dessutom omhändertogs ett mindre antal berusade personer.

Förra sommaren pratades det mycket om sexuella övergrepp på festivaler runt om i Sverige. Fick ni in några sådana anmälningar?

– Inte som är till min kännedom. Vi har ett extra fokus på det och arbetar nära arrangörerna för att underlätta och uppmana målsägande att anmäla om man ser eller upplever något. Sen finns det alltid en dold brottslighet. Vi vill ju få fram så mycket som möjligt av den dolda brottsligheten och försöker underlätta för att man verkligen ska anmäla om man utsätts för det, säger polisens Emelie Kullmyr.

ARTIKELN HANDLAR OM