Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Astrid S rekordkross – petar ner ”Despacito” från Spotify-toppen

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Sofia Nahringbauer
Astrid S.

Norska stjärnskottet Astrid S petar ner ”Despacito” från norska topplistan på Spotify – efter 14 veckor som ohotad etta.

Det är hennes bästa listplacering i karriären hittills.

– En riktig milstolpe, säger hon till VG.

Populära sommarplågan ”Despacito” har blivit brädad – av norska stjärnskottet Astrid S.

Luis Fonsi och Daddy Yankee har tagit världen med storm med ”Despacito”, sedan den släpptes i januari i år och i ytterligare en version med Justin Bieber i april. Hitlåten har blivit den mest strömmade videon på Youtube någonsin. Och i Norge har ”Despacito” toppat Spotifys norska spellista hela sommaren – fram till nu.

”En riktig milstolpe”

I dag petade nämligen Astrid S ner låten från sin förstaplats med ”Such A Boy”.

– En riktig milstolpe och väldigt roligt. High five till alla involverade, säger artisten till VG.

Astrid S släppte sin nya singel ”Such A Boy” i början av juli tidigare i år och handlar om en dramatisk och emotionell kille.

– Tanken med låten var att byta roller lite, för jag kan känna att det oftast är tjejer som framställs som dramatiska och emotionella i filmer och böcker, har Astrid S tidigare sagt till Nöjesbladet.

Spelar mot ”Skam”-stjärnan i musikvideon

I musikvideon spelar hon mot Herman Tømmeraas, mer känd som Penetrator-Chris i norska ungdomsserien ”Skam”. De lärde känna varandra när Astrid S gjorde en statistroll i säsong 2 av serien. ”Such a boy” finns med på Astrid S nya EP ”Party’s Over” och är producerad av Cass Lowe, som tidigare har jobbat med bland andra ZAYN, Fifth Harmony och Snakehips.

Spotifylistan uppdateras dagligen och baseras på veckovisa resultat. Astrid S har klättrat från en tredjeplats till en förstaplats på fem veckor, skriver VG. Det är hennes bästa listplacering i karriären hittills.

”Despacito”-versionen med Justin Bieber har toppat listan 14 veckor i sträck.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM