Här hedras Michael Nyqvist med allsång i ”Lotta på Liseberg”

avMathilde Albinsson

1 av 4 | Foto: TV4
Ur måndagens ”Lotta på Liseberg”.

För knappt en vecka sedan gick skådespelaren Michael Nyqvist bort i cancer.

I måndagens program av ”Lotta på Liseberg” valde man att ändra i manuset – i stället för att sjunga Carolas ”Främling” framfördes ”Gabriellas sång”, som förknippas med Michael Nyqvist och hans film ”Så som i himmelen”.

– Vi ska sjunga en sång som vi alla har tagit till våra hjärtan, precis som vi gjorde med Michael, säger Lotta Engberg i programmet.

”Lotta på Liseberg” möblerade om i tisdagens program för att hedra Michael Nyqvists minne, som gick bort för en vecka sedan i cancer.

I stället för att sjunga Carolas ”Främling”, framfördes i stället ”Gabriellas sång”, känd från filmen ”Så som i himmelen”, av Ninni Bautista, Anna Werner och Erik Mjönes.

I filmen ”Så som i himmelen” spelade Michael Nyqvist körledaren Daniel Daréus.

– Jag ska faktiskt säga precis som det är. Här hade jag nämligen tänkt att vi allihopa skulle sjunga allsång till Carolas "Främling". Men det ska vi inte alls göra. Jag tänkte nämligen så här att vi tillsammans ska ta och hylla den underbara skådespelaren Michael Nyqvist, säger Lotta Engberg i programmet.

Publiken svarade med rungande applåder och stående ovationer.

– Vi ska sjunga en sång som vi alla har tagit till våra hjärtan, precis som vi gjorde med Michael. Här kommer ”Gabriellas sång”.

Michael Nyqvist dog efter ett års kamp mot lungcancer. Han somnade in tisdagen den 27 juni, 56 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM