Talangjakt i Kungsträdgården – för att hitta en stjärna

Av: Frida Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Priset är att få uppträda i Kungsträdgården.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Priset är att få uppträda i Kungsträdgården.

Vill du bli nästa stora stjärnskott?

Fryshuset anordnar en musiktävling – vars final går av stapeln live på Rockbjörnens scen i Kungsträdgården.

På kvällen den 15 augusti prisas den redan befintliga artisteliten.

På dagen hålls finalen i en talangjakt för vad som kan komma att bli vår nästa stora stjärna.

Fryshuset anordnar nu ”Fryshuset takeover”, en musiktävling dit alla mellan 13–25 år som skriver egen musik kan ansöka för att få delta.

Priset? En veckas exklusiva sessions med låtskrivarna på AMPS, Advanced music production & songwriting på Fryshusets Folkhögskola. Resultatet kommer att bli runt 6–8 skräddarsydda låtar för vinnaren.

– Våra låtskrivarteam och musikproduktionsteam kommer att jobba exklusivt för att skapa låtar både till och tillsammans med vinnaren under en veckas tid. Låtar som skrivits och producerat på utbildningen tidigare är bla Albin Johnsén ”Tack för idag”, Anastacias ”Before” och QUEST ”Got me good”, säger Anja Frey, chef för Fryshyset Stockholm.

Final i Kungsan

Men vill du delta måste du ansöka snabbt. I morgon, 25 maj, är sista ansökningsdagen du ansöker genom att mejla fhtakover@gmail.com. Ansökan behöver ha med kort info om artisten eller bandet, länk med låten som ska framföras och det är en låt per deltagare.

Cirka 20 deltagare går sedan vidare till själva tävlingsdagen den 2 juni, och kommer att få uppträda på Fryshuset i Hammarby Sjöstad framför en jury bestående framför vår jury av aktiva musikgiganter som Pablo Paz, Filippa Nässil, Ronja Kadir och Sofia Lilja.

Finalisterna, två bidrag, kommer sedan att tävla om förstapriset live under dagen den 15 augusti innan Rockbjörnen 2018 går av stapeln i Kungsträdgården.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN