Rockbjörnen

Här regnar festen bort

Av: 

Christoffer Röstlund Jonsson

ROCKBJÖRNEN

Festivalcheferna: Vi har 10 000 personer
Besökaren: Inte fan är det mycket folk här

GOTT OM PLATS  Den återuppståndna Hultsfredsfestivalen har problem med både vädret och att locka besökare.
GOTT OM PLATS Den återuppståndna Hultsfredsfestivalen har problem med både vädret och att locka besökare.

HULTSFRED. Syndafloden svepte in – och tog med sig publiken.

Nystarten inledde med katastrofväder och mer gräs än folk framför scenerna.

Ändå hävdar ledningen:

– Vi har 10 000 personer här.

Framför Primal Scream i natt: Folktomt och regnigt.

Regnet öser ner över Hultsfred. Det kämpas tappert med festivalstämningen. Varje band får bra respons av de som står där – sällan mer än några hundra. Superhajpade hiphopakten OFWGKTA spelar för max 1 000, Oasis-avfällingen Beady Eyes likaså.

Ändå håller pressansvariga Liisa Tolonen benhårt fast vid publiksiffran 10 000 för torsdagen, samma som arrangören FKP Scorpio rapporterade tidigare i veckan.

– Hur många som är endagarsbiljetter och hur många som är tredagarspass, kan jag inte svara på, säger Tolonen.

Ute på campingen är det tunnsått med tält. Nöjesbladet pratar med campare som varit på plats sedan i tisdag, som säger att det varit ”jäkligt kul men inte fan är det mycket folk här”.

”Blandade känslor”

Det är det genomgående temat i alla kommentar: för få människor är här och har roligt i spöregnet.

– Över 10 000? Knappast, säger Anton Johansson, 18, Stockholm, innan han snabbt kryssar vidare mellan vattenpölarna för att se Primal Scream.

Per Alexanderson, en av grundarna av den ursprungliga festivalen, är på plats som en vanlig besökare. Han vill inte jämföra nya och gamla Hultsfred: ”det vore orättvist, det är helt olika förutsättningar”.

– Försäljningssiffrorna får arrangören stå för, jag ser vad du ser. Det är svårt att uppskatta. Bitvis är programmet jättebra. Det är blandade känslor att gå omkring här. Dels för att jag förut var engagerad, dels för att jag är van att stånga mig fram bland folk, säger Alexanderson.

”Storleken inte allt”

Artistbokaren Gunnar Lagerman sitter nedsjunken i en soffa. Han är trött men ändå nöjd med Hultsfreds återuppståndelse, trots den synbara avsaknaden av människor.

– Förutom vädret känns allt bra, säger Lagerman. Visst, hade vi haft ytterligare fyra månader på oss att boka hade det sett annorlunda ut. Men siffrorna är bra under omständigheterna, vi har ändå 10 000 pers här. Storleken är inte allt.

Hur tycker du ert artistuppbåd står sig mot konkurrenternas?

– Väldigt bra. Hade vi hetat något annat och legat närmare ett tätbebyggt område hade vi sålt det dubbla, säger Lagerman.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen