Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Courtney Love backar om Holes återförening

Courtney Love, här på scen tillsammans med Elton John, måste lära sig att hålla näbben. Hennes prat om Hole-återförening kan äventyra hela kalaset.
Courtney Love, här på scen tillsammans med Elton John, måste lära sig att hålla näbben. Hennes prat om Hole-återförening kan äventyra hela kalaset.

Courtney Loves frispråkighet kan sumpa framtiden för Hole. Sångerskan erkänner att hennes prat om att hon återförenat det klassiska rockbandet fått de andra medlemmarna att ”balla ur”.

Det var i förra veckan som sångerskan och gitarristen Courtney Love bekräftade att hon återigen börjat spela ihop med de forna Hole-medlemmarna Melissa Auf Der Maur, Eric Erlandson och Patty Schemel.

Men i en färsk intervju med brittiska The Telegraph berättar nu Love att hennes oförmåga att hålla återföreningen hemlig, fått de andra att gå i taket och att hela projektet därför är ute på tunn is.

– Visst, vi har hånglat men det är inget snack om att vi ska gifta oss, säger Love angående att hon börjat spela ihop med de andra igen. Allting är väldigt ömtåligt och det kanske inte blir något av det alls, och nu har hela bandet ballat ur på mig.

I övrigt i intervjun pratar Courtney Love om hennes arbete med att sätta upp en Broadway-musikal om sin forna man, den avlidne Nirvana-sångaren Kurt Cobain.

– Jag kommer aldrig att tillåta att det blir något Las Vegas-spektakel av det. Du kommer aldrig att få se några jazzhänder till ”Smells like teen spirits”.

Love ger sig även på Dave Grohl, trummis i Nirvana och nuvarande frontman i Foo Fighters. Hon slår fast att hon aldrig skulle kunna göra den musik han gör numera. Hennes skivor måste till skillnad från Foo Fighters vara ”djärva, orädda och av den högsta möjliga standard”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN