Avicii: ”Har inte tagit en drink på fem månader”

Från partykung till alkoholfria alternativ.

Han är en av världens största DJ-stjärnor just nu – men när det kommer till alkohol tackar Avicii numer nej.

– Jag ändrade mitt liv totalt och för mig är det stort, speciellt i den här branschen, säger Tim ”Avicii” Bergling till brittiska magasinet AskMen.

Han är en av världens största DJ:s just nu och ansiktet utåt för Ralph Lauren’s Denim & Supply line. Svenske Tim ”Avicii” Bergling, 23, fyller upp arenor – men har fortfarande inte vant sig helt vid att behöva stå i centrum.

– Jag har aldrig gillat att bli igenkänd på gatorna eller att stå i rampljuset. Jag älskar att DJ:a, men samtidigt, hatar att stå i rampljuset. Det är konstigt, säger han i en intervju med brittiska magasinet AskMen.

Skriverierna kan göra ont

Med kändisskapet kommer också utsattheten. Både pressen och internetsidor skriver om stjärnskottet.

– Självklart har min hud blivit lite tjockare och jag blir inte lika påverkad som jag brukade, men jag är fortfarande en människa. Jag låter det inte påverka min dag, men då och då kan det göra riktigt ont. Det är svårt, säger han.

Inte tagit en drink på fem månader

I en intervju med amerikanska GQ i början av året talade Tim Bergling ut om sina ohälsosamma alkoholvanor. Nu menar Bergling att han faktiskt har sansat sig och hellre umgås med vänner än dricker alkohol och festar.

– Jag har haft svårigheter, så jag har slutat att dricka. Jag har inte tagit en drink på fem månader, och jag kommer inte att ta en inom en nära framtid. Jag ändrade mitt liv totalt och för mig är det stort, speciellt i den här branschen. Du mår så mycket bättre. Men det är utmanande också, för alkoholen finns överallt. Den är alltid där, under showerna, när du är ledig – alltid.

Han drabbades inflammation i bukspottkörteln, fick ställa in konserter och blev mer och mer risig.

– Sakta men säkert förstör den din kropp. Men nu mår jag bättre än någonsin.

Har börjat dejta

– När jag började turnera var allt svårt. Showerna var mindre, det var klubbar. Jag festade mycket och det var mer tjejer, mer alkohol, mer av allt. Numer dejtar jag och försöker att hålla mig borta från det dåliga så mycket det är möjligt. Visst, det är svårt att finna någon äkta, men jag hade tur.

I intervjun med AskMen hintar han också om ett framtida samarbete.

– Nu ska jag till London och spela in sången till en av låtarna med en verklig legend. Jag kan inte säga vem ännu för det är inte 100 procent färdigt, men jag är verkligen exalterad.

Den 17 september släpper Avicii albumet ”#True”

Publisert: