Ariana Grande: ”Max Martin är ett geni”

ROCKBJÖRNEN

Stjärnan om superhiten ”Problem” och varför hon älskar att arbeta med Max Martin

1 av 4 | Foto: Jones Crow
Ariana Grande, 20.

Ariana Grande har gjort årets största hitlåt.

Bakom ”Problem” står svenska stjärnproducenten Max Martin.

– Han är ett geni, säger Ariana Grande till Nöjesbladet.

Man kan hinna med mycket på en vecka.

Till exempel sälja 425 000 singlar.

När Ariana Grande, 20, släppte låten ”Problems” i slutet av april kunde hon inte drömma om att låten skulle bli den snabbast säljande i USA sedan Katy Perrys fjolårssuccé ”Roar”.

– Jag insåg inte låtens fulla potential. Jag hade inte stora förhoppningar utan hoppades på det bästa. Jag älskar låten och trodde på den men jag förväntade mig inte att den skulle bli så stor, säger hon.

”Var väldigt coolt”

För fyra år sedan blev Ariana Grande en barnidol som Cat Valentine i Nickelodeonserien ”Victorious”. Tre år senare gick serien i graven och Grande lämnade sin vimsiga rollfigur bakom sig. Hon släppte debutalbumet ”Yours truly” vilket gjorde henne till en av de mest lovande unga artisterna i världen.

Med ”Problem” har hon tagit ett stort kliv i karriären.

Singeln toppar Spotify globalt och har dundrat in på Itunes förstalista i ett 50-tal länder. Låten är producerad av svenskarna Karl Johan ”Shellback” Schuster, 29, Ilya Salmanzadeh, 27, och legendariske producenten Max Martin, 43.

– Max är ett geni och jag lärde mig så mycket om popmusik av honom. Mina rötter är väldigt r'n'b-baserade och det krävdes mycket jobb att göra en låt som är så popinriktad, säger Ariana Grande.

Han satte dig i skolbänken?

– Ja, men verkligen! Men samtidigt som jag lyssnade för att lära var han väldigt öppen för mina idéer och vad jag ville. Det var väldigt coolt att se någon som är så framgångsrik, och som satt ribban så otroligt högt för producenter och låtskrivare, vara så tillmötesgående till vad jag hade att bidra med som musiker, säger hon.

Samarbetar med stornamn

I höst släpper Ariana Grande sin andra skiva. På den finns fler samarbeten med Max Martin men också andra stornamn som Rodney Jerkins och Zedd.

– Jag trodde inte att något kunde toppa känslan av att släppa sin debutskiva, men känslorna jag har inför uppföljaren är vida överlägsna, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM