Artisten nobbade ”Allsång på Skansen” – fick inte ha sin keps

På tisdag framförs låten ”En gammal Amazon” i SVT:s ”Allsång på Skansen”.

Sångaren bakom klassikern skulle egentligen ha medverkat som gästartist, men gav programmet nobben.

Anledningen: Han fick inte bära sitt signum – en keps med ett snusmärke på.

Bandet Svenne Rubins står bakom klassikern ”En gammal Amazon”. På tisdag är låten en av allsångerna i SVT:s ”Allsång på Skansen”. Svenne Rubins fick frågan om de skulle vilja vara med och leda allsången, men när sångaren nekades bära sin keps svarade bandet med att nobba programmet helt och hållet.

”Svenne är inte med och sjunger. Han tackade nej då SVT:s jurister kom fram till att han måste lämna SKOAL-mössan hemma. Det är helt enkelt så här: Utan kepsen är inte Svenne Svenne!”, skriver bandet på sin Facebooksida.

SVT och Public Service har ett reklamförbud, och får därför inte gynna exempelvis varumärken. Bokstäverna SKOAL som pryder Svennes gröna keps, är en logotyp för ett amerikanskt snusmärke.

Varit i rutan tidigare

– Oavsett på vilken nivå man ska vara med i ”Allsång på Skansen”, så uppmanas alla artister att inte bära varumärkesloggor på kläder och det som ska vara synligt på scenen. För det ligger i vårt uppdrag att följa de reglerna, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen” till Nöjesbladet och förtydligar:

– Vi informerade honom att han absolut kan få ha sin keps på sig, men att vi i så fall kommer behöva täcka den kommersiella logga som vi vet finns på hans keps. Då valde han att tacka nej och det respekterar vi.

Att märket inte saluförs i Sverige, menar Per Rådelius inte spelar någon roll i sammanhanget då det går att köpa på internet.

”Kepsen har ju varit med i SVT massor av gånger under årens lopp, senast för ett par år sedan i Sommarkväll från Göteborg. Men strunt samma, ’huvudsaken’ är att låten är med!”, skriver Svenne Rubin på Facebook.

Svenne Rubins
Publisert:

LÄS VIDARE