”Ingen kommer i närheten av sådana siffror igen”

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så många såg Gyllene tider på Ullevi

1 av 9 | Foto: THOMAS JOHANSSON (ALLA BILDER)

Nya tider för Gyllene Tider.

Fredagens konsert sågs av drygt 16 000 färre än 2004.

– Visst, vi har mindre publik nu, men det är ändå 40 000 som väljer att dela en upplevelse med oss, säger Micke ”Syd” Andersson.

Den 7 augusti 2004 skapade Gyllene Tider svensk musikhistoria.

Efter att ha sålt ut Ullevi på tre timmar gav de en hyllad konsert inför 58 977 åskådare.

Under fredagskvällen, nio år senare, återvände popgruppen till en arena med utökad publikkapacitet. Samtidigt var det 16 754 färre konsertbesökare i publiken jämfört med 2004.

– Jag tror inte att vi kommer att tafsa på publiksiffrorna från 2004. Men jag tror faktiskt inte att någon kommer att vara nära såna siffror igen, har sångaren Per Gessle, 54, tidigare sagt till Nöjesbladet.

Efter konserten var trummisen Micke ”Syd” Andersson rörd.

– Det var helt fantastiskt. Jag är så tacksam och stolt över oss. När man står på scenen känns det inte att det var färre här nu än då. Visst, vi har mindre publik nu, men det är ändå 40 000 som väljer att dela en upplevelse med oss, säger han.

Han jämför konserten med upplevelsen 2004.

– Det var mycket mer avslappnat den här gången. Vi var otroligt närvarande. Det var inte nervöst på samma sätt som då. Nu gick vi upp på Sveriges största scen och ställde dit skåpet där det ska vara. Vi har inte spelat tillsammans på nio år och jag tycker vi gör det jävligt bra. Publiken får sex plus men vi var också riktigt bra, säger Micke ”Syd” Andersson.

”Vilken magisk kväll”

Enligt konsertarrangören Live nation kom 42 223 personer till Ullevi för att se Gyllene Tider uppträda.

– Det kändes helt fantastiskt att få spela på Ullevis scen igen. Vilken magisk kväll! säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Från början skulle Halmstadbandet ha uppträtt på Slottsskogsvallen i Göteborg. Men i takt med att allt fler biljetter såldes till spelningen flyttades konserten till Ullevi. Publiksiffran från i går är nästan dubbelt så stor som Slottsskogsvallens publikkapacitet.

Ullevipubliken bjöds även på en särskild överraskning när Marie Fredriksson hjälpte bandet att avsluta konserten med ”När alla vännerna gått hem”.

– Det var en orkan när Marie kom upp. Det var verkligen en överraskning för alla. Folk gick fullständigt i taket. Det var så fantastiskt att se publikens reaktioner, säger Micke ”Syd” Andersson.

Bruce Springsteen och E Street Band har publikrekordet på Ullevi. I fjol såg 66 651 åskådare bandet den 28 juli. Gyllene Tiders konsert 2004 hamnar på en niondeplats.

– Jag vet hur det var på Springsteen och stämningsmässigt är vi helt klart där. Vi har ett underbart förhållande till vår publik och försöker alltid göra vårt allra bästa för dem, säger Micke ”Syd” Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN