Rockbjörnen

Brittiskt pophopp till Way out west

Av: 

Ann Edliden

ROCKBJÖRNEN

Years & years klara för festivalen

De hyllas i hemlandet och lyfts fram av BBC som ”Sound of the year 2015”.

Nu kommer brittiska elektropopbandet Years & years till Way out west.

– Det blir vår första officiella spelning i Skandinavien, vi ser fram emot det jättemycket, säger sångaren Olly Alexander.

Sedan tidigare är bland annat Beck och Patti Smith bokade till årets festival i Slottsskogen i Göteborg. Years & years har utsetts till årets pophopp i Storbritannien av BBC och går därmed i fotspåren av artister som Sam Smith och Ellie Goulding.

Years & years är en elektropoptrio bestående av sångaren Olly Alexander, basisten Mikey Goldsworthy och synthspelaren Emre Turkmen. Bandet släpper sitt första fullängdsalbum i juni och beskriver sin musik som en blandning av elektronisk musik och soul. Flera av deras singlar har hyllats i brittisk press och bandet förväntas erövra resten av världen med en stor turné senare i år.

Sångaren Olly Alexander är även skådespelare och har en av huvudrollerna i Belle & Sebastians musikalfilm ”God help the girl” som hade brittisk premiär i september förra året. Han har även synts i Oscars-nominerade ”Bright star” från 2009 och i flera pjäser i West End.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen