Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Debaser planerar att stämma Stockholm stad

Av: 

TT

Publicerad:
Debaser Medis lades ner på nyårsafton 2016.
Foto: LASSE ALLARD
Debaser Medis lades ner på nyårsafton 2016.

ROCKBJÖRNEN

Rockklubben Debaser kommer att lämna in en stämningsansökan mot Stockholm stad, skriver Dagens Nyheter.

Beslutet om att stämma kommunen grundar sig i en konflikt gällande en ersättningslokal. Nyårsafton 2016 blev klubben Debaser Medis sista kväll då Stockholm stad beslutat att renovera Medborgarhuset och göra om klubbens lokaler till bibliotek. Men istället för att försvinna helt lovades Debaser en ersättningslokal, som de ännu inte fått.

– Vi har satsat mycket tid och kopplat in externa konsulter för att hitta en ny lokal åt Debaser. Men vi har inte funnit någon som motsvarar deras krav, säger Linda Laine, pressansvarig på Stockholm stads fastighetskontor, till DN.

Bland annat har en lokal i Slakthusområdet föreslagits men eftersom den ligger utanför innerstaden är den inte intressant. Förhandlingarna har därför kört fast och klubben kommer nu att stämma kommunen.

Förutom problemet med att hitta en ny lokal upplever bokningsbolagen att det blivit svårare att få mellanstora akter till huvudstaden sedan Debaser Medis stängde. Det finns för få konsertlokaler i Stockholm som passar en artist med en mindre skara svenska fans, menar bolagen.

I Stockholm går Debaser också att hitta i Hornstull samt i Humlegården under sommaren.

Publicerad: